Antena

Google publică rapoarte privind mobilitatea comunităţilor, pentru a sprijini lupta împotriva răspândirii COVID-19

Google publică, începând de vineri, prima versiune a rapoartelor privind mobilitatea populaţiei în contextul pandemiei provocate de coronavirus, „COVID-19 Community Mobility Reports”, pentru a oferi date privind schimbările în deplasarea populaţiei ca urmare a muncii de acasă, izolării la domiciliu şi altor politici menite să aplatizeze curba pandemiei.

Publicat: Vineri, 03 Aprilie 2020, 11:52 | Actualizat: Vineri, 03 Aprilie 2020, 14:02
Google publică, începând de vineri, prima versiune a rapoartelor privind mobilitatea populaţiei în contextul pandemiei provocate de coronavirus, „COVID-19 Community Mobility Reports”, pentru a oferi date privind schimbările în deplasarea populaţiei ca urmare a muncii de acasă, izolării la domiciliu şi altor politici menite să aplatizeze curba pandemiei.

În Google Maps sunt utilizate date agregate, anonime, care arată cât de aglomerate sunt anumite locuri. Astfel pot fi identificate blocajele în trafic sau orele în care anumite spaţii publice (restaurante, muzee etc) sunt aglomerate. Oficialii din sistemul de sănătate consideră că acest tip de date, agregate şi anonime, pot fi utile pentru a lua decizii critice în lupta împotriva COVID-19.

Aceste rapoarte ajută autorităţile şi, în acelaşi timp, respectă politicile Google referitoare la confidenţialitatea datelor, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Rapoartele despre mobilitatea populaţiei sunt lansate la nivel global şi acoperă 131 de ţări, inclusiv România. Adresa unde se găseşte acest instrument este .

Rapoartele utilizează date agregate şi anonime pentru a reliefa tendinţele de mişcare, în timp şi geografic, pe diferite categorii de locuri şi activităţi, precum recreere, cumpărături şi farmacii, parcuri, staţii de transport, locuri de muncă şi locuinţe. Acestea vor arăta tendinţele pe durata a mai multor săptămâni, cele mai recente date urmând a fi pe ultimele 48 - 72 de ore. Rapoartele vor afişa procentual creşterea sau descreşterea numărului de vizite pentru un anumit loc, fără să arate numărul absolut de vizite. „Pentru a proteja confidenţialitatea, nu vor fi disponibile în niciun moment informaţii personale de identificare, precum locaţia unui individ sau mişcările sale”, mai transmite compania.

În cazul unor ţări, rapoartele vor oferi informaţii detaliate şi la nivel regional.

În următoarele săptămâni, Google va adăuga mai multe ţări şi regiuni în lista de raportare, pentru ca aceste rapoarte să vină în sprijinul sistemelor publice de sănătate din întreaga lume.

Cum pot autorităţile să utilizeze informaţiile din aceste rapoarte: datele îi pot ajuta pe oficiali să observe schimbări în drumurile pe care le fac oamenii, iar pe baza acestora să facă recomandări referitoare la orele de funcţionare a magazinelor sau să informeze serviciile de livrare la domiciliu. În acelaşi fel, un trafic ridicat la staţiile de transport poate indica faptul că este nevoie de mai multe mijloace de transport, pentru a evita aglomerările şi a respecta regulile de distanţare socială. Nu în ultimul rând, a înţelege nu numai unde călătoresc oamenii, dar şi tendinţele în privinţa destinaţiilor, poate ajuta oficialii să proiecteze recomandări pentru protejarea sănătăţii publice şi nevoilor esenţiale ale comunităţii.

Google colaborează cu epidemiologi pentru a actualiza, cu date agregate şi anonime, un set de date care poate fi folosit pentru a înţelege pandemia. Astfel de date ajută cercetătorii să anticipeze evoluţia pandemiei, să planifice infrastructura şi transportul urban, să înţeleagă mobilitatea populaţiei şi să răspundă mai bine conflictelor şi dezastrelor naturale.

Community Mobility Report are la bază aceeaşi tehnologie de colectare de date anonime, pe care Google o foloseşte în toate produsele sale. Pentru aceste rapoarte este utilizată confidenţialitatea diferenţială, care permite obţinerea de rezultate de calitate ridicată fără identificarea niciunui individ.

Analizele sunt create cu date agregate şi anonime de la utilizatorii care au activată setarea „Istoricul locaţiei” (în mod implicit aceasta este dezactivată). Persoanele care au activă „istoricul locaţiei” pot alege să dezactiveze funcţia oricând din Contul Google. Mai mult, pot oricând şterge istoricul locaţiei din „Cronologia dumneavoastră”.

Google va continua să evalueze aceste rapoarte pe măsură ce va primi opiniile oficialilor din sănătate publică, societăţii civile, guvernelor şi comunităţii.

Sursa : news.ro

Whatsapp LinkedIn
google publica rapoarte mobilitate comunitatilor sprijin lupta impotriva covid-19 coronavirus
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Alegeri prezidenţiale 2024 live text. Peste 1 milion de români au pus ştampila pe buletinul de vot. Rezultatele exit-poll, ora 21:00 pe observatornews.ro
Videoclipul zilei
Citește și
Google marchează ziua de azi, 22 noiembrie 2024, cu un doodle. Unde e vizibilă animația și ce...
Google marchează ziua de azi, 18 noiembrie 2024, cu patru ilustrații speciale. Unde sunt vizibile și ce...
Google a lansat un doodle special pe 4 noiembrie 2024, pentru a marca alegerile prezidențiale din SUA
Google marchează ziua de azi, 19 septembrie 2024, cu un doodle special. Pe cine celebrează în această...
Video recomandate
Video
Citește și
Cum poți să te pregătești pentru epilarea braziliană. Sfaturi pentru o piele fină și catifelată Catine.ro
Celebra actriță Cansu Dere vorbește despre rolul ei din noul proiect la care lucrează. În ce producție o pot... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Lista asasinatelor comandate de Putin în străinătate, într-un document desecretizat al informațiilor americane:... Libertatea.ro
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să fie sumbre. „Deficitul ne... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Fosta soție a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, nu mai vrea să aibă de-a face cu cealaltă fostă soție, Jennifer... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!” BZI
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat HelloTaste.ro
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă... Antena3.ro
O banană lipită de un perete s-a vândut la licitație cu un preț fantastic. Cât a plătit cineva pentru „opera... useit
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Orașul european care ar putea interzice Airbnb până în 2028 Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Cât de periculos este mucegaiul din casă în funcție de culoarea lui. Explicațiile unui microbiolog Playtech
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu Redactia.ro
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen Observator
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele MediCOOL
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta HelloTaste
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie ProSport
Marcel Ciolacu: Biletul meu de avion costă cât jumătate din sticla de VIN Petrus pe care au băut-o Ciucă,... Gandul
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a... CanCan
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți DeParinti
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre... ZUTV
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi UseIT
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Hello Taste