Trump înlocuieşte summitul G7 de la Camp David cu o videoconferinţă din cauza pandemiei covid-19
Donald Trump anulează reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai ţărilor membre G7 prevăzută la Camp David în iunie, din cauza pandemiei coronavirusului şi o înlocuieşte cu o vidoconferinţă, a anunţat Casa Ală, relatează Reuters.
Publicat: Vineri, 20 Martie 2020, 11:01 | Actualizat: Vineri, 20 Martie 2020, 11:24Preşedintele american a participat la o videoconferinţă cu ceilalţi lideri din Grupul Celor Şapte (G7) cele mai industrializate ţări la începutul săptămânii şi preconizează altele în aprilie, mai şi iunie, a precizat joi Casa Albă.
Principalul său consilier economic Larry Kudlow şi-a informat omologii cu privire la această decizie.
”Pentru ca fiecare ţară să-şi poată concentra toate resursele asupra reacţiei împotriva provocărilor sanitare şi economice ale covid-19 şi la decizia preşedintelui Donald Trump, directorul Consiliului Economic Naţional (NSC) şi sherpa american pentru G7 din 2020 Larry Kudlow şi-a informat colegii sherpa că summitul G7 pe care Statele Unite urmau să-l găzduiască în iunie la Camp David vaavea loc prin videoteleconferinţă”, a anunţat într-un comunicat trimis reuters un purtător de cuvânt al preşedinţiei americane, Judd Deere.
”Casa Albă i-a informat totodată pe ceilalţi membri ai G7 că, în vederea continuării unei coordonări strânse, preşedintele se va întâlni cu liderii prin videoteleconferinţă în aprilie şi în mai, aşa cum a făcut săptămâna aceasta”, a precizat el.
Donald Trump a prevăzut iniţial să organizeze summitul G7 la clubul său de golf de la Mar-a-Lago în Florida, însă a renunţat din cauza criticilor cu privire la un eventual profit financiar pe care l-ar putea obţine de pe urma reuniunii.
Din G7 fac parte Statele Unite, Germania, Canada, Franţa, Marea Britanie, Italia şi Japonia, dar şi Uniunea Europeană (UE).
”RĂZBOI MEDICAL”
Donald trump a promis joi să câştige ”războiul medical” împotriva răspândirii Coronavirusului şi a îndemnat Food and Drug Administration (FDA) să ridice toate obstacolele administrative în aprobarea unui tratament.
”Este un război medical, iar noi trebuie să-l câştigăm”, a declarat şeful statului american într-o conferinţă de presă la Casa Albă.
”Trebuie să ridicăm toate barierele”, a subliniat el, promiţând punerea la dispoziţie rapidă a clorochinei - un medicament împotriva malariei care ar putea fi eficient împotriva covid-19.
Sursa : news.ro