Antena

A nins în luna iulie. În ce zonă din România nu au ajuns încă temperaturile tropicale

Suntem în mijlocul verii, iar temperaturile în creștere dau mari bătăi de cap românilor. Cu toate acestea, într-o anumită zonă din țară pare că a venit iarna.

Publicat: Miercuri, 03 Iulie 2024, 15:12 | Actualizat: Sambata, 21 Septembrie 2024, 11:10
A nins în mijlocul verii
Facebook

Din punct de vedere calendaristic, suntem în toiul verii. Zilele trecute termometrele au înregistrat temperaturi peste normalul perioadei. Chiar și așa, în unele zone, a nins.

Pe aceeași temă

În ce zonă din România nu au ajuns încă temperaturile tropicale

Deși un val de căldură tropicală a planat peste România în ultima perioadă, temperaturile au scăzut brusc, aducând vijelie și ploaie, iar în unele zone chiar ninsoare.

Pe aceeași temă

Suntem în luna iulie, însă noaptea trecută ploaia s-a transformat în ninsoare în Dâmbovicioara, județul Argeș.

Pe aceeași temă

Conform unei surse, camerele de supraveghere de la o cabană au surprins imaginea greu de crezut din mijlocul verii. Deși stratul de zăpadă nu a fost unul consistent, curtea cabanei a devenit albă în noaptea dinspre 2 spre 3 iulie 2024.

Pe aceeași temă

Pare o imagine surprinsă iarna trecută, însă, spre deosbire de luna octombrie 2023, când era soare, iar vegetația încă verde, în iulie 2024 zăpada s-a așternut rapid.

Pe aceeași temă
Recomandari A1

Cabana respectivă se află la o altitudine de 1.000 de metri, în Munții Piatra Craiului.

https://a1.ro/news/vremea/romania-impartita-in-doua-de-avertizarile-cod-galben-unde-sunt-asteptate-furtuni-si-ce-zone-sunt-afectate-de-canicula-id1118160.html

Pe aceeași temă

Vremea extremă își face de cap în România în ultima perioadă. După temperaturi peste normal, au venit furtunile puternice și au făcut ravagii, mai ales în nordul țării.

Pe aceeași temă

Au fost emise mai multe coduri galbene pentru temperaturi ridicate, iar trei sferturi din țară este sub cod portocaliu de vreme severă.

Pe aceeași temă

ANM a emis un nou cod galben de vijelii. Zonele afectate de aceste intemperii sunt mai puține pe 3 iulie, față de ziua precedentă când aproape toată țara s-a aflat sub avertizări de instabilitate atmosferică.

Pe aceeași temă

„În nordul și estul Munteniei, Dobrogea continentală, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei și nord-estul Olteniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. În sud-estul țării se vor semnala și descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Whatsapp LinkedIn
anm temperaturi extreme ninsoare în mijlocul verii caniculă zăpadă meteo
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Turneul de tenis de masă | WTT China Smash 2024 se desfășoară LIVE în AntenaPLAY. Până pe 6 octombrie, fii alături de sportivii români!
Stirile zilei Se strică vremea în weekend. Urmează trei zile cu ploi torențiale și vânt puternic. Avertismentul meteorologilor
Videoclipul zilei
Citește și
Prognoza meteo 7 octombrie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Prognoza meteo 6 octombrie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Prognoza meteo 5 octombrie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Avertizare meteo! Ploile revin în aproape toată țara. Cum va fi vremea în acest weekend
Video recomandate
Video
Citește și