Antena Căutare

Cod galben de ploi torențiale! Unde continuă să fie avertizări de vreme rea, după o zi în care furtunile au făcut ravagii

ANM a emis un nou cod galben de vijelii. Zonele afectate de aceste intemperii sunt mai puține pe 3 iulie, față de ziua precedentă când aproape toată țara s-a aflat sub avertizări de instabilitate atmosferică.

Colaj cu ploaie, umbrela, fulgere Galerie
ANM a emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică | Shutterstock

Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța sunt sub avertizare cod galben de: instabilitate atmosferică, cantități însemnate de apă.

Citește și: Prognoza meteo 5 iulie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

ANM a emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică. Care sunt zonele afectate

Intervalul de valabilitate pentru noua avertizare este: 3 iulie, ora 10:00 – 3 iulie, ora 23:00.

Articolul continuă după reclamă

„În nordul și estul Munteniei, Dobrogea continentală, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei și nord-estul Olteniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. În sud-estul țării se vor semnala și descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Citește și: Prognoza meteo 4 iulie 2024 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Cum va fi vremea în luna iulie

Meteorologii au anunțat cum va fin vremea în lna iulie:

Prognoza meteo în săptămâna 01.07.2024 – 08.07.2024

Cu excepția extremității de sud-est a țării, unde regimul pluviometric va fi deficitar, cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, mai ales în zonele montane, centrale și nordice.

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în cele sudice.

Prognoza meteo în săptămâna 08.07.2024 – 15.07.2024

Cu excepția extremității de est, de sud și de sud-est a țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice.

Prognoza meteo în săptămâna 15.07.2024 – 22.07.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo în săptămâna 22.07.2024 – 29.07.2024

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 6 iulie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 7 iulie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 5 iulie 2024. Topul concurenților înainte de finala competiției! Cristian a fost salvat de public
Mireasa Sezonul 9, 5 iulie 2024. Topul concurenților înainte de finala competiției! Cristian a fost salvat de public Vineri, 05.07.2024, 16:56
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x