Antena Căutare

Un primar a dat un ordin prin care a interzis să mai ningă la el în comună. Care au fost explicațiile

Un primar a dat un ordin prin care a interzis să mai ningă în comună, iar explicațiile acestuia au stârnit un val puternic de reacții.

imagine cu oameni mergand iarna prin zapada
Decizia edilului i-a luat prin surprindere pe mulți | sursa foto: Shutterstock

Nu este vorba despre scenariul unui film, ci despre realitatea întâmplată recent într-o comună din Franța. Sătul să tot primească reclamații de la localnici, primarul a pus piciorul în prag și a dat un ordin prin care a interzis să mai ningă în zona respectivă. Explicațiile acestuia au devenit virale și au făcut rapid înconjurul lumii.

Un primar a dat un ordin prin care a interzis să mai ningă la el în comună. Care au fost explicațiile

Este vorba despre Bernard De Nada, primarul din Raillencourt-Sainte-Olle, o localitate din Franța. Sătul de numeroasele reclamații cu privire la stratul de zăpadă depus, omul a decis să dea un ordin fără precedent, marți, pe 23 ianuarie 2024. Astfel, potrivit deciziei acestuia, în localitate a fost interzis ninsul.

Citește și: Un primar în vârstă de 65 de ani s-a căsătorit cu iubita lui de doar 16 ani. Ce s-a întâmplat la câteva zile după nuntă

Articolul 1: începând cu ziua de astăzi este interzisă căderea zăpezii pe teritoriul Raillencourt-Sainte-Olle”, se arată în ordin ce „va fi afișat în locurile public, în conformitate cu articolul”.

Primarul Bernard De Narda a recurs la un asemenea gest ca urmare a „criticilor și reclamațiilor cetățenilor care consideră că serviciile municipale nu și-au îndeplinit corect misiunea de-a curăța drumurile și de-a presăra sare pe drumuri”. Astfel, primarul, sătul de numeroasele reclamații, care parcă nu mai conteneau, a decis să pună piciorul în prag și să reducă la tăcere vocile nemulțumite

„Să reducem la tăcere oamenii care nu sunt tolerenți și înțelegători. Și pentru ce? Pentru 4 centimetri de zăpadă. În urmă cu 60 de ani era zăpadă din plin și nu existau utilaje de îndepărtat omătul, ca în prezent...Oamenii depuneau eforturi pentru a merge la serviciu. Trebuie să învățăm să respectăm natura și anotimpurile, nu să trăim pe moment, cu ceea ce avem acum nevoie”, a spus bărbatul pentru cei de la „La Voix du Nord”, citează newsrnd.com.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ordinul de-a interzice ninsul în localitate are menirea de a-i reduce la tăcere pe cei care nu au contenit cu reclamațiile la primărie, într-un mod comic. Așa cum era de așteptat, explicațiile primarului și toate detaliile acestei situații au ajuns pe internet și au devenit virale, făcând rapid înconjurul lumii și stârnind reacții de la internauți de pretutindeni.

Citește și: Un primar s-a căsătorit cu un aligator și tot satul a fost de acord. Cum a arătat ritualul nupțial al celor doi

„O mișcare bună și un prilej să ne reamintim că iarna ninge și e gheață și nu e nevoie de avertismente”, a scris un locuitor din Raillencourt-Sainte-Olle, pe Facebook.

Unii se amuză de situație, în timp ce alții critică în continuare lipsa de implicare a autorităților locale în materie de curățat drumurile.

Când începe postul Paștelui în 2024. Care sunt zilele cu dezlegare la pește... Garsonieră minusculă, vândută la preț colosal, în Cluj. Cât costă metrul pătrat și ce suprafață are locuința din Gheorgh...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x