Cazul rar al "gemenilor-păianjen", uniți în zona bazinului. Bebelușii împart același organ genital și au împreună 3 picioare
O pereche de gemeni siamezi au ajuns în atenția medicilor după ce mama lor a povestit că sunt uniți în zona bazinului și impart același organ genital.
Publicat: Joi, 16 Mai 2024, 10:55 | Actualizat: Joi, 16 Mai 2024, 11:48Cei doi băieți au fost numiți de medici “gemenii păianjen”, pentru că sunt lipiți în zona bazinului. Mama lor a povestit că a avut o sarcină normal și nu se aștepta să nască copiii cu o astfel de probleme.
Bebelușii au fiecare câte o pereche de maini, dar în partea de jos, ei au 3 picioare și bazinul unuia se continua cu bazinul celuilalt, împărțind și același organ genital. Medicii nu își pot explica cum e posibil să se fi petreuct această fuziune între micuți.
Cum arată “gemenii păianjen”
După analize amănunțite, specialiștii au descoperit că ei impart și alte organe interne. Fiecare are câte un rinichi și amândoi împărțeau aceeași vezică urinară și intestinele.
Vezi imaginile cu gemenii siamezi aici!!!
Medicii s-au străduit să facă un plan pentru a-I despărți pe gemenii siamezi, făcând o reconstrucție de pelvis și îndepărtând cel de-al treilea picior.
Pe aceeași temăAmbii copii simțeau cel de-al treilea picior și puteau să îl miște pe rând. Gemenii s-au născut în Indonesia în 2018. Cei doi băieți mai au doi frați mai mari, iar părinți lor spun că la ei în familie nu există antecedente de anomalii congenitale.
Mama lor nu a suferit complicații în timpul sarcinii, așa că nu și-a făcut griji în privința bebelușilor ei până să nască.
“Mama a povestit că nu a luat suplimente, medicamente sau alte remedii din plante în timpul sarcinii și a fost periodic la toate controalele la o moașă din vecinătate”, au declarant specialiștii în American Journal of Case Reports.
Pe aceeași temăChiar dacă aceste cazuri de siamezi dunt rare, medicii spun că apare un caz la 50.000 – 200.000 de nașteri. Cei care se nasc lipiți în zona pelvisului, numiți siamezi de tipul ischiopag, sunt și mai rari. Cazurile ca cel al “gemenilor păianjen” reprezintă între 6-11% dintre toate cazurile de gemeni siamezi născuți în lume.
Din cauza felului în care sunt poziționate corpurile lor, gemenii și-au petrecut primii trei ani din viață stand doar în pat, întinși pe spate. Pentru că familia lor locuia într-o zonă îndepărtată din Java, ei ajungeau foarte rar pentru controalele periodice după naștere.
Pe măsura ce au crescut, părinților lor le-a fost din ce în ce mai greu să se miște cu ei. Ei au ajuns cu gemenii siamezi la Spitalul Hasan Sadikin din Indonesia pentru a cere sfatul medicilor de-acolo.
După ce au dezbătut problema despărțirii siamezilor, chirurgii au decis ca inițial să îi opereze pentru a le face o reconstrucție de pelvis ca amândoi să poată sta în șezut și mai apoi să se ridice. De asemenea, ei au plănuit să opereze și îndepărteze cel de-al treilea picior.
Pe aceeași temăOperația a fost un real succes și nu au existat complicații. Cei doi băieți au început chiar să facă și exerciții de kinetoterapie pentru a reuși să se miște mai eficient. Din păcate, medicii se temeau în continuare pentru viața lor pentru că ei în continuare împărțeau câteva organe interne. De asemenea, studiile precedente și cazurile descoperite în trecut, arată că speranța de viață pentru siamezii ischiopagi este redusă.