Antena

S-a petrecut o catastrofă! Coronavirusul ar proveni din Spania, găsit în conductele de scurgere și apele reziduale încă din 12 martie 2019

Se schimbă tot! Coronavirusul nu ar proveni din China, ci din Spania! O descoperire care a tulburat lumea cercetătorilor arată că în Barcelona s-ar fi descoperit primele eșantioane de COVID-19, în apele reziduale din canalele de scurgere, încă din 12 martie 2019.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 23 Iulie 2020, 10:34 | Actualizat: Joi, 23 Iulie 2020, 10:37
S-a petrecut o catastrofă! Coronavirusul ar proveni din Spania, găsit în conductele de scurgere și apele reziduale încă din 12 martie 2019

Un profesor de la Universitatea Oxford surprinde faptul că reziduurile de COVID-19 s-ar fi gasit în canalele de scurgere, apă din care ar fi ajuns la suprafață și a contaminat globul.

„O parte dintre acestea trimite la studiile care au identificat cele mai timpurii probe recognoscibile de SARS-CoV-2, iar majoritatea provin din conductele de scurgere. Acestea sunt studiile despre ce se găsește în conductele de scurgere și apele reziduale.

Nu este nimic nou în asta, deoarece managementul și ingineria apelor sunt parte a sistemului public de sănătate. Și este binecunoscut că unii agenți patogeni trec în apele reziduale după ce ajung în toatele, apoi în apele reziduale și în apele de suprafață și acționează ca un fel de indicator”, transmite profesorul Tom Jefferson.

În Spania s-a descoperit cel mai timpuriu coronavirus

Cel mai timpuriu eșantion provine din Barcelona, din Spania și datează din 12 martie 2019, explică profesorul Tom Jefferson.

Da, ne-au mințit! În laboratorul din Wuhan s-a petrecut o catastrofă din octombrie 2019. SRI-ul american nu a mai putut identifica nicio conversație dintr-odată: "s-a întâmplat o nenorocire!"

„Avem o serie de studii care ridică diferite ipoteze deoarece descoperirile trebuie confirmate. Cel mai timpuriu eșantion provine din Barcelona, din Spania și datează din 12 martie 2019. Acesta precede cu 11 luni primul caz de coronavirus din Barcelona, dacă aceste rezultate sunt confirmate.

Avem alte studii, precum cele din Brazilia și din nordul Italiei, care arată un model similar, dar mai târziu. Știm, de exemplu, că în Franța a existat un caz de COVID-19 la sfârșitul lui decembrie. Asta ar sugera că aria de răspândire a virusului a fost mult mai largă și a apărut mai timpuriu față de cum știam.

Și nu cunoaștem locul de unde a apărut, cum s-a adaptat și când s-a adaptat. Sunt trei teorii diferite cu privire la aceste lucruri, dar sunt doar teorii”, adaugă acesta.

Se exclude total ipoteza potrivit căreia cornavirusul ar fi existat înainte de sfârșitul anului 2019

„Rezultatele exclud orice scenariu care presupune că SARS-CoV-2 s-ar fi aflat în circulație cu mult înainte să fie identificat și că astfel ar fi putut să infecteze segmente mari de populație”, au scris cercetătorii în raportul lor, publicat apoi într-un jurnal științific.

Oamenii de știință au studiat secvențele genetice ale virusului cu ajutorul bazei de date globale. Ei au studiat eșantioane prelevate în perioade diferite și în zone diferite ale globale, iar rezultatul a arătat că virusul a început să infecteze oameni doar la finalul lui 2019.

Recomandari A1

Testele COVID-19 au ieșit pozitive pentru o capră, un fruct pawpaw și o oaie în Tanzania. Președintele atrage atenția asupra testelor: "Se întâmplă ceva!"

„Rezultatele noastre arată că estimările anterioare au fost corecte, iar toate secvențele genetice arată un strămoș comun al coronavirusului la finalul anului 2019, fapt ce confirmă teoria că virusul a infectat omul undeva în decembrie 2019”, au scris cercetătorii.

Oamenii de știință au găsit dovezi ale răspândirii rapide, dar nicio dovadă că virusul își mărește capacitatea de infectare sau asprimea simptomelor.

Aceștia au mai găsit dovezi genetice care sprijină ideea că virusul infectase oameni în Europa și Statele Unite înainte ca primele cazuri să fie raportate în aceste regiuni în ianuarie și februarie 2020. Pe de altă parte, cercetătorii spun că va fi imposibilă găsirea „pacientului zero” în vreuna dintre aceste țări.

Whatsapp LinkedIn
coronavirus din spania coronavirus descoperit in spania coronavirus canalele de scurgere coronavirus barcelona
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera Power Couple România | Sezonul 2 e în AntenaPLAY! Vezi cum a început cea mai incitantă competiție a cuplurilor și cine a făcut față primei probe.
Stirile zilei O copilă de 10 ani din Botoşani a dispărut fără urmă. După mai multe ore de căutări, Eliza a fost găsită în podul unei case
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Stațiunea din România unde turiștii străini vin pentru distracție. Prețurile sunt destul de mici Catine.ro
Actrița Ludwika Paleta a primit amenințări din partea unor urmăritori. Vedeta a cerut ajutorul fanilor Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
VIDEO. El e bărbatul care a furat trei picioare amputate din Spitalul Cantacuzino. Mărturia medicului care a... Libertatea.ro
De ce vom fi evaluați mai devreme de agențiile de rating. Florin Cîțu: ”România nu mai este o... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Cum și-a sărbătorit Laura Cosoi ziua de naștere în Thailanda. Fiicele sale i-au pregătit o surpriză: „Mă... Elle
Mic dejun dulce sau sărat - care e mai sănătos? Recomandările specialiștilor Spynews.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail BZI
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
De ce au unii oameni păr cârlionțat. Experții au aflat în sfârșit răspunsul useit
Horoscopul zilei de 15 ianuarie 2025. Gemenii au foarte multă energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
2025, anul de aur pentru două zodii norocoase Jurnalul
Ardei iuți la borcan cu apă și oțet - Rețetă simplă și delicioasă Kudika
Greșeala pe care o fac aproape toți șoferii pe străzile cu sens unic. Cum se face corect virajul la stânga Playtech
Biserica a canonizat noi sfinți. Au fost deja incluși în calendarul ortodox din 2025. Când vor fi sărbătoriți Redactia.ro
Turistă surprinsă pe o pârtie din Poiană cu cizme cu toc şi fustă mini, în timp ce se chinuia să urce. "Și... Observator
Ce înseamnă dacă te trezești obosit dimineața, deși dormi suficient MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
ANM a dat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până la 10 februarie 2025 Gandul
Irinel Columbeanu reacționează după ce a aflat că Monica Gabor are un băiețel: „Nu îi voi scrie niciun... CanCan
Ce să faci când prietenul copilului are o influență negativă asupra lui DeParinti
Megan Thee Stallion a obținut un ordin de restricție împotriva lui Tory Lanez. Vedeta a susținut că rapperul ar... ZUTV
O cometă rară va putea fi văzută pentru prima dată în 160.000 de ani. Când apare pe cer UseIT
Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit Hello Taste