Locul de muncă plătit cu 8.000 de euro în România, dar la care nimeni nu se înghesuie. Angajatorii caută disperați oameni
Companiile dintr-un anumit domeniu oferă salarii și de 8.000 de euro, deoarece este nevoie de mulți angajați. Însă, nu mulți vin la interviu. Iată ce trebuie să faci!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 26 Martie 2024, 17:48 | Actualizat: Marti, 26 Martie 2024, 18:16Firmele din acest domeniu fac tot posibilul pentru a le oferi viitorilor angajați cele mai bune condiții, mai ales atunci când vine vorba despre bani. Totuși, puține persoane se înghesuie la interviu, iar motivul este unul plauzibil: fiind vorba despre un domeniu nou, nu sunt mulți specialiști.
Este vorba despre inteligența artificială (AI). Companiile caută specialiști în acest sector, iar salariile sunt foarte mari și pot ajunge chiar şi la 8.000 de euro lunar, potrivit Observator News și Antena 3 CNN.
Pe aceeași temăLocul de muncă plătit cu 8.000 de euro în România. Ce presupune
Potrivit Observator News și Antena 3 CNN, salariile pentru specialiştii în inteligenţa artificială pornesc de la 1.000 de euro şi pot ajunge chiar şi la 7.000-8.000 de euro.
Un reprezentant al unei firme de IT a transmis că mulți se concentrează pe zona de automobile. Aducerea inteligenței artificiale în zona de conducere automată ar fi un obiectiv pentru această piață.
„Suntem cu focus pe partea de automobile. Încercăm să ducem tehnologia, AI-ul, în zona asta de conducere automată. În teorie, convertim maşinile care sunt în momentul de faţă pe piaţă din zona de termic, către zona de electric-hidrogen, până în zona de conducere automată.”, a spus Dragoș Niță, reprezentantul unei firme de IT, citat de sursele menționate mai sus.
Companiile de stat caută specialiști în domeniul AI
Companiile de stat sunt și ele în căutare de specialiști în domeniul AI, însă procesul de selecție este unul mai strict. Se caută programatori, specialiști în operațional, persoane cu experiență în zona securității cibernetice, precum și ingineri hardware-software.
„Angajăm programatori, specialişti în operaţional, oameni care au experienţă în zona securităţii cibernetice, ingineri hardware-software. Trebuie să parcurgă un proces de selecţie care presupune probe psihologice, medicale şi sportive, dar şi o testare profesională, atât practic, cât şi teoretic.”, a spus Cătălin Chirca, purtător de cuvânt STS, citat de Antena 3 CNN.