Lyudmila Titchenkova, femeia care s-a născut cu cel mai lung gât din lume. Are 1,96 metri înălțime și arată ca o păpușă
Lyudmila Titchenkova are 25 de ani și un corp deosebit. Tânăra originară din orașul Nikolaev, Ucraina, este posesoarea unui trup care măsoară 1,96 metri înălțime, dar gâtul său lung este cel care atrage toate privirile.
Publicat: Vineri, 16 Iulie 2021, 13:03 | Actualizat: Vineri, 16 Iulie 2021, 13:58După ce a împlinit 10 ani, părinții Lyudmilei au observat că trupul fiicei lor a început să se dezvolte foarte rapid. Era mai înaltă și avea brațele mai lungi decât ceilalți copii de vârsta ei, dar aceștia erau mai îngrijorați de lungimea gâtului și curbura anormală a coloanei vertebrale.
Pe aceeași temăCând a ajuns în punctul în care tânăra se simțea jenată să iasă din casă din cauza aspectului ei, părinții au dus-o la spital. Medicii au descoperit că Lyudmila suferă de sindromul Marfan, o afecțiune genetică rară a țesutului conjunctiv care poate afecta multe părți ale corpului.
Cel mai adesea afecțiunea atacă inima, vasele de sânge, oasele, articulațiile și ochii.
Cum arată acum Lyudmila Titchenkova
În cazul Lyudmilei, tulburarea a afectat țesutul conjunctiv din coloana vertebrală, determinând curbarea acesteia la un unghi de treizeci de grade. Acesta pare a fi un simptom destul de obișnuit al bolii, care afectează de obicei brațele, picioarele și degetele.
După ce a suferit o intervenție chirurgicală corectivă și tratament pentru a-și îndrepta coloana vertebrală, tânăra poate trăi acum în mod normal și spune că vrea să nu își lase viitorul afectat de tulburarea ei.
Pe aceeași temăAcum, la ani distanță, frumusețea Lyudmilei atrage complimente venite de pe tot globul. Fotografiile cu ea circulă pe internet, iar utilizatorii o laudă pentru felul în care arată.
Lyudmila Titchenkova are o soră aproape la fel de înaltă și acest lucru le-a făcut pe cele două să aibă o relație și mai strânsă. Acum, părinții tinerelor sunt optimiști și spun că este un avantaj faptul că au fiice atât de înalte.
Ce este sindromul Marfan
Sindromul Marfan este o boală genetică determinată de mutații ale genei FBN1 ce afectează țesutului conjunctiv și care se transmite după tipul autozomal dominant.
Ca aspect exterior, persoanele care suferă de această afecțiune sunt neobișnuit de înalți, au membre și degete lungi. Cele mai grave complicații provocate de Sindromul Marfan sunt defecte la nivelul sistemului cardio-vascular (valvele inimii și aortă).
Pe aceeași temăBoala poate afecta, de asemenea, plămânii, ochii, sacul dural în jurul măduvei spinării, scheletul și palatului dur.
Conform Wikipedia, afecțiunea este determinată de mutații ale genei FBN1, situată pe cromozomul 15, genă care codifică o glicoproteină numită fibrilina-1.
Fibrilina este esențială în formarea fibrelor elastice ale țesutului conjunctiv. Fără suportul ei, țesutul conjuntiv este slăbit, care duce la afecțiuni grave.