Este sănătoasă și are o familie, dar vrea să fie ucisă legal! O bunică de 76 de ani a explicat de ce vrea să moară: „Am fost cea mai seducătoare femeie!” Foto
O bunică de 76 de ani este sănătoasă și are o familie fericită, dar își dorește mult să fie ucisă, legal. Femeia a explicat motivul.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Duminica, 23 August 2020, 14:47 | Actualizat: Duminica, 23 August 2020, 14:56În ultimii zece ani, femeie, Jacqueline Jencquel a făcut campanie pentru dreptul de a muri, deși nu suferă de nicio boală gravă și nu are dureri mari.
La prima tentativă de sinucidere asistată, în Elveția, femeia s-a răzgândit
În august 2019, Jencquel a vorbit despre intenția ei de a apela la sinucidere asistată. În ianuarie 2020, trebuia să meargă în Elveția, unde această practică este legală din 1942. Urma să-și pună capăt vieții administrându-și o medicație letală. S-a răzgândit, totuși, și și-a mai dat un răgaz de șase luni.
„Vreau să mai văd o primăvară, dar se va întâmpla înainte să vină vara, nu mai vreau să apuc iar căldura”, a declarat Jacqueline într-o discuție cu Euronews.
În mijlocul pandemiei de COVID-19, a amânat din nou: „Voi aștepta sfârșitul anului, voi avea un nou nepot în noiembrie”, potrivit digi24.ro.
Jacqueline face campanie pentru dreptul de a muri al celor care suferă de boli terminale și trec prin dureri cumplite, dar și al celor care pur și simplu s-au săturat să mai trăiască după o anumită vârstă.
Ce argumente are bunica de 76 de ani, pentru dreptul ei la sinucidere asistată
Femeia crede că ar trebui să existe conceptul de „sinucidere rațională de bătrânețe”, care s-ar aplica persoanelor care au atins „o anumită vârstă” și care discută despre asta cu un consilier psihologic.
„Nu sunt într-o stare excelentă de sănătate, am osteoporoză, sunt foarte fragilă și am o problemă cu stomacul. Și știu că nu mă așteaptă nimic mai bun”, spune ea. „Ce e cu tabuul ăsta legat de moarte? Adică, suntem oricum muritori, nu? Alternativa este să suferi înainte de a muri. Nu mai văd niciun rost și niciun scop în viață”, explică Jacqueline.
„Copiii mei sunt mari. Au viețile lor. Nu mai fac parte din viața lor. Nepoții? Îi găsesc foarte drăguți, îmi place să mă uit la ei, dar nu mai am același interes de a avea grijă de ei așa cum am avut de propriii mei copii. Nu mă mai simt responsabilă pentru ei.
Nu mai am o relație cu soțul meu. Copiii au plecat. Nu mai am o slujbă, nu mai am nimic. Ce e viața mea?
Cred că este imposibil să te mai îndrăgostești la vârsta asta. M-am îndrăgostit acum patru ani de antrenorul meu de fitness. A fost o chestie total unilaterală, pentru că tipul este de vârsta băieților mei. Dar nu mă mai interesează dacă el s-ar îndrăgosti sau nu de mine, deși realizez că a nu mai fi un obiect al dorinței sexuale ar face o mare diferență. Am fost crescută în Franța, în Paris, unde seducția este o parte importantă a personalității noastre. Dacă îmi pierd puterea de seducție, mă simt un pic pierdută.
Le-am avut pe toate. Am avut o viață de seducătoare, de a fi fost uneori cea mai frumoasă femeie din cameră. Mergeam pe străzi și oamenii se uitau la mine și îmi spuneau lucruri drăguțe. Nu și azi, pentru că în zilele noastre nu mai ai voie să spui nimic, imediat ești pus la colț de acești puritani care spun #MeToo. Sunt un pic narcisistă, dar cine nu e?
Am fost la psiholog, la psihiatru, am vorbit cu multă lume care a ajuns la concluzia că știu foarte bine ce fac și că e OK. Nu sunt forțată de nimeni să o fac”, a argumentat ea.
Pe de altă parte, dezbaterea pe care o lansează Jencquel este prematură, potrivit unui doctor, Vianney Mourman, medic specializat în îngrijiri paliative la Spitalul Lariboisière din Paris. El spune că ar trebui să ne concentrăm mai degrabă pe ideea de a opri dorința de moarte, și nu pe legalitatea acestei chestiuni.