Antena

O femeie a vrut să vadă ce se întâmplă dacă pune bicarbonat de sodiu în mașina de spălat rufe, înainte s-o pornească. Ce a urmat

O femeie a decis să facă un experiment și a turnat bicarbonat de sodiu în mașina de spălat, chiar înainte s-o pornească. Nu mică i-a fost surpriza atunci când a văzut ce a urmat.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 21 Iunie 2024, 14:47 | Actualizat: Vineri, 21 Iunie 2024, 16:29
Galerie de imagini
După ce a pus bircabonat în mașina de spălat rufe, efectul nu a întârziat să apară
sursa foto: Shutterstock

Bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări și, de foarte multe ori, acesta este folosit ân gospodărie pentru proprietățile sale de curățare și igienizare. O doamnă pasionată de trucuri a decis să facă un experiment, așa că a pus bicarbonat de sodiu în mașina de spălat, chiar înainte s-o pornească, apoi a privit rezultatul. Ceea ce a urmat a lăsat-o fără cuvinte.

O femeie a decis să facă un experiment și a turnat bicarbonat de sodiu în mașina de spălat, chiar înainte s-o pornească. Efectul s-a văzut imediat

Madame Sweat, pe numele său real, Mary Futher, este o doamnă cunoscută în mediul online pentru numeroasele trucuri și sfaturi utile pe care le oferă despre curățenie și gospodărie. Într-un clip video publicat recent, aceasta a arătat ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în mașina de spălat, înainte ca aceasta să porenască ciclul de spălare. Imaginile au ajuns pe internet și au devenit virale. Nu puțini au fost cei care au spus că vor încerca acest truc.

Pe aceeași temă

Practic, femeia a demonstrat faptul că dacă pui bicarbonat de sodiu în mașina de spălat înainte s-o pornești, atunci în mod sigur prosoapele pe care le vei spăla nu vor mai avea acel miros neplăcut, specific țesăturilor vechi.

@madamesweat

Do your towels smell #musty even after washing them? Watch this #bathroomcleaning #towels #laundryhacks

♬ Cello - Bo Moonlight

„Dacă prosoapele tale miros a mucegai sau au un miros greu, ca de țesătură puterzită, atunci e posibil ca tu să nu le speli cum trebuie. Chiar și cele mai scumpe și puternice produse de curățat de pe piață e posibil să nu elimine mirosul neplăcut. Este un ingredient de bucătărie care face acest lucru foarte bine, dar mulți nu știu despre asta. Ca să scapi de mirosul de mucegai al prosoapelor trebue să schimbi nivelul de alcalinitate al apei cu detergentul”, a spus Madame Sweat, potrivit celor de la mirror.co.uk, care a arătat astfel că bicarbonatul de sodiu crește alcalinitatea și deci, scade aciditatea, lucru ce ajută la îndepărtarea mirosurilor neplăcute.

Pe aceeași temă

Totuși, potrivit acesteia, pentru ca efectul să se producă, bicarbonatul de sodiu trebuie pus primul în mașina de spălat, urmat apoi de haine (praful nu trebuie pus peste haine, iar acest detaliu este important).

Mulți dintre cei care au văzut clipul video cu trucul au decis să încerce acasă.

Bicarbonatul de sodiu folosește la numeroase alte lucruri din gospodărie, motiv pentru care nu trebuie să îți lipsească din casă. Turnat în vaza florilor, acesta acționează precum un conservant extrem de eficient și buchetul rezistă astfel mai multe zile. Amestecat cu un pahar de apă și băut, acesta înlătură disconfortul gastric și senzația de arsură, dar poate fi la fel de bine folosit pentru a îndepărta mirosurile neplăcute din frigider, dacă lași pudra albă într-un vas descoperit, peste noapte, pe unul dintre rafturi.

Whatsapp LinkedIn
bicarbonat bicarbonat de sodiu masina de spalat prosoape
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera producției Classified e în AntenaPLAY. Spionaj, secrete și acțiune la cote maxime în noul serial. Vezi acum!
Stirile zilei ANM anunţă furtuni puternice în Bucureşti. Când va fi lovită Capitala de vremea extremă, cu risc de inundaţii
Videoclipul zilei
Citește și
Medicool sezonul 6, 24 februarie 2024. Mit sau adevăr! Bicarbonatul, o soluție pentru spălarea fructelor?
Ce trebuie să faci ca să scapi de condensul de pe geamuri. Truc simplu și rapid folosind un ingredient...
Cum cureți urmele de cuțit și de murdărie de pe tocătorul de plastic, de fapt. Truc simplu și rapid
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu peste carnea tocată, de fapt. Efectul se vede imediat
Video recomandate
Video
Citește și