O femeie se plimba pe plajă, când a dat peste o creatură hidoasă, plină de tentacule. Cineva i-a spus că se mănâncă: „E viu”
O femeie a dat peste un specimen neobișnuit, plin de tentacule, în timp ce făcea o plimbare pe plajă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 13 Mai 2023, 16:45 | Actualizat: Sambata, 13 Mai 2023, 16:50- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Kyley Morman a fost atât uimită, cât și revoltată de ceea ce a găsit pe plaja Papamoa din Golful Plenty din Noua Zeelandă, săptămâna trecută, scrie Daily Mail.
Pe aceeași temăO femeie se plimba pe plajă, când a dat peste o creatură hidoasă, plină de tentacule. Cineva i-a spus că se mănâncă: „E viu”
„Am dat peste asta pe plajă... Avea tentacule asemănătoare viermilor și părea că sunt creaturi vii în scoici”, a scris ea pe rețelele de socializare.
„M-a uimit, dar a fost cam dezgustător în același timp”, a fost mesajul ei.
Descoperirea bizară, lungă de aproximativ cinci metri, este considerată a fi niște penduculate (Lepas anatifera), care trăiesc de obicei în ape, departe de țărm.
Wilma Blom, un curator de nevertebrate marine de la Muzeul Auckland, a declarat pentru New Zealand's Stuff că vânturile recente din nord-est le-au adus pe țărm.
Deși creaturile sunt adesea mâncate, în special în culturile mediteraneene, Wilma Blom a spus că „nu le-a mâncat niciodată”.
Profesorul asociat Ian Tibbetts de la Universitatea din Queensland pentru Yahoo News Australia susține că se pot atașa de delfini și țestoase.
Pe aceeași temăSunt considerate o delicatesă
Acest tip de crustaceu mic, cu aspect ciudat, se ancorează pe suprafețele dure și sunt greu de recoltat. În unele țări europene, acestea sunt considerate o delicatesă rară.
Sunt înrudite cu crustaceele mai des întâlnite și consumate, cum ar fi crabii, homarii și creveții. De obicei, se găsesc crescând în ciorchini, sunt ancorați pe o suprafață dură printr-o tulpină numită peduncul.
În funcție de specie, acest peduncul poate fi scurt sau poate crește în lungime și variază de la portocaliu la maro închis și negru.
Corpul propriu-zis este o structură oarecum conică alcătuită din plăci - numărul, culoarea, textura și dimensiunea cărora variază în funcție de specie. La unele specii, aceste plăci sunt netede, în timp ce la altele sunt ornamentate sau striate.