Antena Căutare

Creatura cu membre „lungi” și ochi „metalici”, descoperită pe un traseu forestier. Este o specie nouă, anunță experții

O nouă specie a fost descoperită de cercetătorii plecați într-o expediție pe Muntele Po Ma Lung.

O nouă specie a fost descoperită de cercetătorii plecați într-o expediție pe Muntele Po Ma Lung. | Shutterstock.com

La mii de metri înălțime pe un munte din Vietnam, o creatură cu membre „lungi” s-a oprit pe o potecă întunecată. Ochii săi „metalici” au scanat pădurea din jur, dar nu era singura care căuta în acea noapte. Oamenii de știință au reperat animalul „surprinzător” - și au descoperit o nouă specie.

Citește și: Femeia care a mers la somn cu o durere severă de cap și s-a trezit cu o altă voce. Cum explică medicii

Creatura cu membre „lungi” și ochi „metalici”, descoperită pe un traseu forestier. Este o specie nouă, anunță experții

„Scopul nostru inițial în această călătorie a fost să găsim o broască dințată Sterling”, a declarat herpetologul Luan Thanh Nguyen.

Articolul continuă după reclamă

Cu acest obiectiv în minte, în august 2023, o echipă de cercetători a urcat pe Muntele Po Ma Lung. Drumeția a durat 12 ore, iar cercetătorii s-au confruntat cu „condiții meteorologice foarte dificile”, a afirmat Nguyen.

Într-o noapte, în timpul cercetărilor lor, experții au observat un trio de broaște cu aspect necunoscut pe traseu. Ei au capturat animalele și și-au dat seama rapid că au descoperit o nouă specie: Oreolalax adelphos sau broasca dințată Mount Po Ma Lung.

Citește și: Ea este femeia care și-a ”pedepsit” soțul pentru infidelitate cu o nouă iubită, care e clona ei. Cum e relația lor controversată

Potrivit studiului, broaștele dințate Mount Po Ma Lung sunt considerate „de talie mică”, atingând o lungime de aproximativ 5 cm. Pielea lor este ascuțită, cu multe „veruci mari”, membre „lungi” și dinți „proeminenți”. Ochii lor sunt un mozaic de „argint metalic” și „cupru”. Coloritul său este un amestec de pete maro deschis, maro închis și albe.

Broaștele dințate Mount Po Ma Lung trăiesc în pădurile montane de bambus. Broaștele au fost găsite noaptea „pe o potecă foarte frecventată de turiști”, conform cercetătorilor

„Descoperirea Oreolalax adelphos este o descoperire surprinzătoare și rezultatul unei zile de căutări cu adevărat de neuitat, urcând până la cel mai înalt vârf al muntelui”, a declarat Nguyen, conform Miamiherald.

Fotografii cu noua specie pot fi vizualizare AICI.

Femeia care a mers la somn cu o durere severă de cap și s-a trezit cu o altă voce. Cum explică medicii... Au decis să ia masa la un restaurant la prima întâlnire, însă el a plecat înainte să sosească mâncarea. Motivul e uluito...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 3 octombrie 2024. Emanuel a pierdut suma de 15.000 de lei!
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 3 octombrie 2024. Emanuel a pierdut suma de 15.000 de lei! Joi, 03.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x