A sfidat carantina și a mers 1.500 de kilometri, pentru o tunsoare! O româncă, printre „nebunii” Europei: „Mă numesc Oana și sunt foarte fericită!”
Oana Marcu, o româncă stabilită în Londra, a sfidat carantina și coronavirusul și a călătorit peste 1.500 de kilometri pentru a se putea bucura de „micile plăceri ale vieții”.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 08 Iunie 2020, 21:12 | Actualizat: Luni, 08 Iunie 2020, 21:14Oana Marcu are 34 de ani și locuiește în Londra. Românca a dezvăluit, pentru BBC, că a călătorit peste 1.500 de kilometri, până în Suedia, pentru a scăpa de toate restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, românca s-a putut bucura chiar și de o vizită la coafor!
Spre deosebire de britanici, suedezii au păstrat deschise frizeriile, pub-urile, restaurantele şi magazinele, încă de la începutul pandemiei cu noul coronavirus.
Prin urmare, mulţi britanici şi alţi europeni au mers în Suedia, contrar avertismentelor autorităţilor privind epidemia provocată de COVID-19.
„Salut! Numele meu este Oana Marcu. Sunt din Londra. Sunt foarte norocoasă și fericită pentru că am ales Suedia drept destinație, ca să scap de carantină.
Când ești un spirit liber, asta faci! M-am bucurat de cultura suedeză, să explorez orașul Stockholm. Fie că a fost vorba de tratamente de înfrumusețare, fie de restaurante sau de vizitarea celorlalte insule, având în vedere că aici au 24.000 de insule”, a spus Oana Marcu.
Peter Clark, britanic, s-a mutat de cinci ani în Suedia. Bărbatul a mărturist echipei BBC că, în ultimele săptămâni, a fost martorului unui nou fenomen: „turismul pentru înfrumusețare”.
„Recent, am observat cum a crescut numărul turiștilor britanici, sosiți aici în căutarea unei frizerii, ca un fel de mini-vacanță din Marea Britanie în Suedia, pentru un tuns”, a spus Clark.
Cel mai mic număr de decese, cauzate de COVID-19, din ultimele 78 de zile
Marea Britanie a înregistrat cel mai mic număr de decese cauzate de noul coronavirus din ultimele luni. Un număr mai mic decât cel de astăzi a fost în data de 22 martie când s-au înregistrat 35 de decese, potrivit datelor publicate de Marea Britanie.
O numărătoare paralelă realizată de Reuters care include şi decesele persoanelor suspecte de COVID-19 care nu au apucat să fie testate aduce bilanţul la peste 50.000.