Un bărbat a primit interdicția de-a părăsi Israelul timp de 8.000 de ani, după divorț. De ce a primit această pedeapsă
Un bărbat în vârstă de 44 de ani din Australia a primit interdicția de-a pleca din Israel pentru 8.000 de ani, iar detaliile acestui caz sunt de-a dreptul uluitoare.
Publicat: Duminica, 02 Ianuarie 2022, 17:38 | Actualizat: Duminica, 02 Ianuarie 2022, 21:31Noam Huppert este din Australia, dar s-a mutat în Israel în anul 2012, pentru a sta mai aproape de cei doi copii ai săi, care au plecat împreună cu mama lor, după divorț. După un proces care a durat până în 2013, acesta a aflat faptul că îi este interzis să părăsească Israelul pentru aproximativ 8.000 de ani, dar există și o condiție.
Un bărbat a primit interdicția de-a părăsi Israelul timp de 8.000 de ani
Mai exact, Noam Huppert nu are voie să plece din Israel până la data de 31 decembrie anul 9999 sau până când va termina de plătit o sumă de peste 3 milioane de dolari pentru întreținerea copiilor.
Pe aceeași temăLa momentul divorțului, cei doi copii ai cuplului aveau trei luni și respectiv cinci ani. După separare, soția acestuia s-a adresat instanței israeliene, care a decis ca, în cazul în care bărbatul nu plătește toată suma stabilită pentru creșterea copiilor săi, acesta nu va părăsi țara timp de aproximativ 8.000 de ani, adică până la data de 31 decembrie anul 9999. În prezent, oomul nu are voie să plece din țară nici măcăr pentru vacanță sau în interes de serviciu până nu achită cele aproximativ 3 milioane de dolari.
„Din anul 2013 sunt blocat în Israel”, a mărturisit australianul, potrivit celor de la nypost.com.
Noam Huppert este de părere că mulți cetățeni australieni au fost „persecutați de sistemul de justiție israelian doar pentru că erau căsătoriți cu femei israeliene”.
„Sunt unul dintre ei”, a completat bărbatul care nici până azi nu știe exact de ce a primit această interdicție de-a nu părăsi țara timp de aproape 8.000 de ani.
Australianul este chimist și lucrează în cadrul unei companii farmaceutice. El a ales să își facă publică povestea pentru a ajuta și alți australieni să nu ajungă într-o asemenea situație.
„În Israel, legile divorțului permit femeilor să interzică foștilor parteneri de viață să părăsească țara, ca să se asigure că vor primi pensia alimentară”, a explicat Sorin Luca, directorul documentarului „No Exit Order”.
Bărbații trebuie să plătească 100% din venituri sau chiar și mai mult pentru creșterea copiilor și instanțele pot decide să dea până la 21 de zile de închisoare dacă plata lunară nu se efectuează.
Marianne Azizi, o jurnalistă britanică independentă care a militat pentru conștientizarea acestei probleme, a spus că este „aproape imposibil de stabilit” numărul exact de bărbaților care au fost afectați de această lege. Potrivit estimărilor sale, câteva sute de persoane de cetățenie australiană se află într-o astfel de situație.