Ce avere a declarat Elena Udrea, ultima dată când a deținut o funcție publică. Ce terenuri și bijuterii deținea când era deputat
Ultima declarație de avere publică a Elenei Udrea a fost completată în anul 2017, pe când aceasta ocupa funcția de deputat.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 18 Aprilie 2022, 11:14 | Actualizat: Luni, 18 Aprilie 2022, 11:34- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Averea Elenei Udrea a fost un subiect intens dezbătut de-a lungul timpului. Întotdeauna, fostul ministru a trăit pe picior mare, iar acest lucru a fost lesne de observat în aparițiile sale, cunoscută fiind pentru bijuteriile și gențile extrem de scumpe pe care le avea la tot pasul.
Ultima declarație de avere completată de Elena Udrea a fost valabilă pentru anul fiscal 2016.
Pe aceeași temăCe avere își delcara Elena Udrea în anul 2017
Pe atunci, Elena Udrea declara patru terenuri intravilane în București, ce însumau aproximativ un hectar și patru terenuri agricole în județul Călărași, fiind vorba despre circa 41 de hectare. De asemenea, Udrea declara un imobil în București de 635 de metri pătrați suprafață construită, două mașini, un Fiat 500 fabricat în 2012 și un Mercedes fabricat în 2005, bijuterii în valoare de 100.000 de euro, câștiguri anuale de 38.917 lei ca deputat și 142.500 de lei din închirierea unui imobil, potrivit ziare.com.
Pe aceeași temăTotuși, averea Elenei Udrea a ridicat semne de întebare, pentru că oamenii legii au desocperit informații contradictorii în delcarațiile ei de avere. În anul 2015, Elena Udrea a fost urmărită penal pentru spălare de bani și fals în declarații de avere
"Având în vedere obligația legală de a-și declara averea, faptul că, în perioada 2009 - 2013, Udrea Elena Gabriela a declarat achiziționarea mai multor bunuri imobile a căror valoare depășește veniturile obținute ca ministru, deputat sau din activitatea didactică, se prezumă că aceasta a utilizat veniturile din alte surse - împrumuturi, dividende, asumându-și răspunderea pentru proveniența acestora", susțineau procurorii la vremea respectivă.
Elena Udrea, condamnare definitivă în dosarul Gala Bute după ce ICCJ i-a respins contestaţia în anulare
Elena Udrea a reintrat în atenția presei, după condamnarea definitivă la închisoare de 6 ani, pe care a decis-o ÎCCJ în dosarul gala Bute pentru luare de mită şi abuz în serviciu.
Condamnarea fostului ministru Elena Udrea la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute rămâne definitivă după ce ICCJ a respins joi contestaţia în anulare depusă de aceasta. Elena Udrea a fost dată oficial în urmărire, conform site-ului IGPR. Ea nu a fost găsită nici la adresa din buletin, nici la adresa din Corbeanca unde locuia împreună cu familia, pentru a fi încarcerată după condamnare.
În dosarul ''Gala Bute'', Elena Udrea a depus o contestaţie prin care solicita anularea condamnării de 6 ani închisoare, avocaţii săi invocând decizia Curţii Constituţionale privind modalitatea nelegală de constituire a completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă.
"Cu majoritate, respinge, ca nefondate, contestaţiile în anulare formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie şi condamnaţii Udrea Elena Gabriela, Breazu Liberiu Tudor, Nastasia Gheorghe şi Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Completul de 5 Judecători în dosarul nr. 2303/1/2017", se arată în decizia ICCJ.
Decizia în privința extrădării Elenei Udrea va fi anunțată de magistrații bulgari pe 19 aprilie.