Adevărul despre „morții de COVID din pix”. Alexandru Rafila dezvăluie ce se întâmplă, de fapt, cu certificatele de deces
Dezvăluiri cruciale, făcute de Alexandru Rafila. Reprezentantul României la OMS a spus adevărul despre banii primițe de cei care acceptă ca pe certificatul de deces al rudelor să se menţioneze drept cauză a morţii infecţia cu Covid-19.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 11 Iulie 2020, 17:33 | Actualizat: Sambata, 11 Iulie 2020, 17:34„Oamenii primesc bani ca să se treacă pe certificatul de deces, ca și cauză a morții, infecția cu noul coronavirus” - este unul dintre cele mai vehiculate și rostogolite zvonuri ce au apărut în România, de la debutul pandemiei de COVID-19.
Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății de explicat ce se întâmplă în momentul în care se completează un certificat de deces.
„E o prostie fiindcă certificatul de deces este completat doar de medic şi membrii familiei nu au niciun cuvant de zis. De ce ar mări cineva numărul de morţi, când şi aşa mor mulţi oameni?”, a spua Alexandru Rafila.
Când va fi necesară o nouă stare de urgență?
Astfel, conform profesorului, starea de urgenţă s-ar putea dovedi necesară în momentul în care spitalele n-ar mai face faţă:
„Cu siguranţă un element care trebui luat în considerare este legat de capacitatea sistemului de sănătate de a primi pacienţii, mai ales cei cu formele grave, şi de a-i trata. Cred că acolo va fi punctul de inflexiune”, a mai spus Rafila, a Digi24.
România depășește un nou record al îmbolnăvirilor
Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat un nou record de infectări cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, în România. Astfel, aproape 700 de persoane au fost confirmate cu coronavirus.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 698 noi cazuri de îmbolnăvire.
Până astăzi, 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienți vindecați și 1.793 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare și 406 pacienți externați la cerere cu test pozitiv.
Până astăzi, 1.871 persoane diagnosticate cu infecție cu covid-19 au decedat.