Alertă alimentară! Un lot de cașcaval cu lapte de vacă, retras de pe piață. A fost depistat cu o bacterie periculoasă
Un lot de cașcaval cu lapte de vacă, marcă proprie a unui hypermarket din România, a fost retras de pe piață după ce a fost depistată prezența unei bacterii extrem de periculoase. Despre ce produs este vorba.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 14 Noiembrie 2024, 11:45 | Actualizat: Joi, 14 Noiembrie 2024, 12:38Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis că un lot de caşcaval din lapte de vacă este retras de la vânzare din magazinele Carrefour. Analizele au s-a semnalat prezenţ bacteriei Listeria monocytogenes. Persoanele care au cumpărat produsul sunt sfătuite să nu îl consume, transmite news.ro.
Lot de caşcaval din lapte de vacă, depistat cu o bacterie periculoasă, retras din magazinele Carrefour. Ce trebuie să facă clienții care au cumpărat produsul
Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), societatea Carrefour România a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului ”Caşcaval din lapte de vacă”, în ambalaj de 400 de grame, sub brandul Carrefour Classic, ca urmare a depistării prezenţei Listeria monocytogenes.
Pe aceeași temăEste vorba despre produsele din lotul 200 BT246, cu data limită de consum 18.07.2025.
Persoanele care au cumpărat produse din lotul menţionat sunt sfătuite să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinul de unde le-au achiziţionat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.
Lista completă cu magazinele vizate poate fi consultată aici.
De asemenea, persoanele care au consumat acest produs şi au febră simplă sau însoţită de dureri de cap sunt sfătuite să ceară un consult medical şi să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome.
Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni, arată reprezentanţii ANSVSA.
Pe aceeași temă