- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Merg de minune servite cu un sos de roșii ușor picant, sau cu un sos de iaurt cu usturoi și castraveți.
Rețeta Crochete de pui cu cartofi și cașcaval - Ingrediente:
- 500 gr piept de pui
- 2 cartofi mari, roșii
- 200 gr cașcaval afumat
- 1 ceapă roșie
- 2 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel verde
- sare și piper
- 3 ouă
- 150 gr făină
- 200 gr pesmet
- ulei pentru prăjit
Rețeta Crochete de pui cu cartofi și cașcaval - Preparare
Punem cartofii la fiert, în apă rece cât să fie acoperiți. Îi lăsăm să fiarbă doar până se pătrund ușor la testul cu furculița. Îi lăsăm să se răcească, îi curățăm și îi dăm pe răzătoare.
Fierbem și pieptul de pui în apă cu sare, apoi îl scurgem, îl lăsăm să se răcească și îl tocăm mărunt.
Amestecăm pieptul de pui cu cartofii. Adăugăm și cașcavalul răzuit, ceapa roșie tocată mărunt, usturoiul răzuit și verdeața tocată. Omogenizăm bine compoziția și formăm din ea crochetele, sub formă unor chiftele mai alungite.
Citește și: Rețeta Crochete de dovlecei cu brânză și somon afumat
Amestecăm 3 ouă cu sare și piper. Adăugăm și o lingură de făină.
Trecem crochetele mai întâi prin făină, apoi prin amestecul de ouă și la final prin pesmet. Le scufundăm în baie de ulei încins și le rumenim rapid, pe toate părțile.
Avem grijă la intensitatea focului să fie peste medie, așa încât crochetele să se rumenească rapid, așa încât să nu aubă timp cașcavalul să se topească.
Citește și: Rețetă de chiftele fără carne
Scoatem delicioasele crochete de pui cu cartofi și cașcaval pe prosoape de hârtie, absorbante și le lăsăm să se tempereze.
Le servim alături de sosurile preferate, sau de dicverse salate.
Spor și poftă bună!
Clătite americane. Află rețeta secretă a lui chef Florin Dumitrescu... Cum preparăm un delicios pate de păstrăv afumat, cu gust fructat și frumos colorat?...