Apple scoate la vânzare componente de schimb pentru telefoanele iPhone 16. Cât costă piesele pentru reparaţii
Apple a scos la vânzare, la o lună după lansarea noii serii iPhone 16, şi componentele necesare reparării acestora.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 11 Noiembrie 2024, 17:04 | Actualizat: Luni, 11 Noiembrie 2024, 17:39La o lună de la lansarea noii serii iPhone 16, Apple a scos la vânzare şi componentele necesare reparării acestora. Printre piesele disponibile se numără camere foto, ecrane, sticlă de protecţie şi baterie - cele care sunt schimbate cel mai frecvent, transmite news.ro.
Cât costă piesele de schimb pentru telefoanele iPhone 16
Un sistem foto pentru iPhone 16 şi iPhone 16 Plus costă 169 de dolari, în vreme ce pentru iPhone 16 Pro şi iPhone 16 Pro Max sistemul foto costă 249 de dolari.
Pe aceeași temăÎn funcţie de model, ecranele costă între 279 de dolari şi 379 de dolari, în vreme ce preţul bateriilor este de 99 de dolari pentru modelele de bază şi 119 dolari pentru versiunile Pro ale seriei.
Utilizatorii suficient de pricepuţi şi curajoşi pot încerca să schimbe singuri componentele defecte, fie cu propriile instrumente, fie cu un kit specializat de reparare închiriat de Apple pentru 49 de dolari.
Știai că telefonul tău înregistrează tot ce vorbești? Metoda prin care poți dezactiva microfonul mobilului
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Google îi ascultă în permanență pe utilizatorii telefoanelor mobile prin intermediul microfonului inserat în interiorul lor. Aceste înregistrări pot fi utilizate, ulterior, pentru a direcționa reclamele către utilizatori.
În trecut au fost raportate coincidențe între conversații și reclamele afișate pe site-uri web sau chiar e-mailurile promoționale primite.
Pentru a preveni încălcarea confidențialității conversațiilor zilnice, este recomandat să luăm anumite măsuri. Mai precis, Google are nevoie de anumite permisiuni pentru a asculta conversațiile, permisiuni care sunt activate în mod implicit pe majoritatea telefoanelor cu sistem de operare Android. Cu toate acestea, utilizatorii pot dezactiva aceste permisiuni.
Pe aceeași temăIată cum poți dezactiva microfonul telefonului în doar câțiva pași:
Deschideți aplicația Google.
Accesați partea de profil din colțul din dreapta sus.
Apăsați pe opțiunea „Cont Google”.
Căutați opțiunea „Date și confidențialitate”.
Găsiți secțiunea „Web and application activity” (Activitate web și aplicații).
Dezactivați opțiunea „Includeți activitatea vocală și audio”.
Apăsați pe „Stop saving” (Opriți salvarea).
Pentru a confirma modificarea, apăsați pe „Înțeles”.
Prin acești pași simpli, utilizatorii pot lua măsuri pentru a-și proteja confidențialitatea și pentru a evita ca telefoanele lor să le asculte conversațiile, potrivit doctorulzile.ro, citat de Antena 3 CNN.