Femeile sau bărbații? Ce persoane au risc mai mare de deces din cauza coronavirusului
Autorităţile continuă să ia măsuri pentru a ţine pandemia de coronavirus sub control, însă cifrele nu arată deloc bine. În acest moment, avem 5.467 de persoane testate pozitiv şi 270 de decese. Statisticile arată și care sunt persoanele cele mai vulnerabile.
Publicat: Sambata, 11 Aprilie 2020, 09:27 | Actualizat: Sambata, 11 Aprilie 2020, 09:52Primul caz de infecţie a fost confirmat, în România, pe 26 februarie. Dacă în a treia săptămână din luna martie au apărut doar 371 de cazuri noi, săptămâna aceasta, în doar cinci zile, au fost confirmate peste 1.600 de cazuri noi.
Cifrele mai arată că 41% dintre cazuri sunt rezultatul contactului cu un bolnav venit din Italia, Spania şi Marea Britanie.
CORONAVIRUSUL, MAI PERICULOS PENTRU BĂRBAȚI
Numărul femeilor care au contractat coronavirus este mai mare decât al bărbaţilor; însă în cazul deceselor raportul se inversează, 41,1 % din cazurile de îmbolnăvire sunt contact al unor persoane venite din străinătate, ponderea cazurilor de import este 11,6%, 16.3% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate în rândul personalului sanitar, relevă o analiză a Institutului Naţional de Sănătate Publică. Potrivit aceluiaşi document, toţi cei decedaţi aveau boli cronice asociate.
Epidemia de coronavirus se extinde în România
Vârsta medie a românilor care au murit a fost de 66 de ani şi jumătate. Iar cele mai multe decese au fost înregistrate în rândul bărbaţilor: 63,5%.
Pe aceeași temăToate aceste date i-au facut pe specialiştii Institutului de Sănătate Publică să tragă concluzia că suntem în faza de transmitere locală, iar respectarea măsurilor de distanţare socială este mai importantă ca niciodată.
Rata incidenţei aparente la nivel naţional este de 18,24 cazuri la 100.000 de locuitori Cea mai ridicată incidenţă aparentă se înregistrează în judeţul Suceava.
Cazurile confirmate sunt concentrate la vârstele adulte, 78% din cazuri fiind înregistrate la persoane cu vârste cuprinse între 30-69 ani.
Au fost înregistrate 127 cazuri la grupa de vârstă peste 80 de ani. Vârsta medie a celor care au contractat virusul este de 47.6 ani.
Vârsta medie a cazurilor decedate a fost de 66.6 ani, vârsta medie a deceselor fiind semnificativ mai mare decât vârsta media a cazurilor.
”Toate cazurile soldate cu deces aveau boli cronice asociate”, indică analiza INSP, ulterior reprezentanţii Ministerului Sănătăţii explicând că, deşi iniţial au existat cazuri de deces care nu figurau ca având boli asociate, ulterior, în analiza INSP, au fost colectate noi date cu privire la fiecare caz.
Cea mai tânără persoană decedată a avut 27 ani şi cea mai vârstnică 94 ani. Din totalul celor decedaţi, 63.5% au fost bărbaţi, arată cei de la news.ro.