Drama românilor care așteaptă de 24 de ore, la Nădlac, să intre în țară: „Am fost goniți din italia. Nu am mâncat de ieri"
Cozile la punctul de trecere Nădlac se întindeau pe zeci de kilometri, după ce românii din Italia se întorc în România, speriați de coronavirus. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că stau de ore bune la frontieră, nemâncați, fără ca autoritățile să le dea vreo explicație. România a suspendat toate zborurile spre și dinspre Italia, ca măsură de prevenire împotriva răspândirii Covid-19.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 11 Martie 2020, 18:49 | Actualizat: Miercuri, 11 Martie 2020, 19:08- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Oamenii prinși la graniță susțin că au fost umiliți și ținuți în frig ca pe niște animale, timp în care autoritățile nu le-au explicat ce au de făcut sau ce urmează să se întâmple cu ei.
„Am venit pentru că de acolo am fost goniți din italia, iar aici suntem ținuți ca niște animale în frig. N-am mâncat de ieri. Banii noștri sunt aici, sănătatea noastră e în Italia. Ce se întâmplă?”, a declarat o tânără din Rădăuți pentru Libertatea.
În contextul în care România a interzis zborurile din și spre Italia, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, românii au ales calea terestră pentru a intra în țară.
„Timpul de așteptare mai lung e cauzat de măsurile suplimentare dispuse în punctele de frontieră, respectiv verificările efectuate de polițiștii de frontieră, completarea formularului pus la dispoziție de colegii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP), precum și măsurile dispuse de aceștia”, a declaratAlexandra Popescu, reprezentanta instituției care se ocupă de controlul la frontieră, pentru Libertatea.
Pe aceeași temăItalia, focarul de coronavirus al Europei
Numărul total de cazuri în Italia, ţara europeană cel mai puternic lovită de coronavirus în Europa, a crescut la 10.149. Datele arată că sunt 632 de morţi, 1004 persoane s-au vindecat, iar 877 se află la terapie intensivă.