După noua formă de hepatită la copii, parcuri sunt pline de enterocolită. Primele simptome și cum pot fi protejați cei mici
Numărul de cazuri de enterocolită la copii a crescut chiar și de cinci ori, iar camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie au fost pline în weekend, transmite Observator. Iată care sunt primele simptome ale afecțiunii și cum pot fi protejați cei mici.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 16 Mai 2022, 17:20 | Actualizat: Luni, 16 Mai 2022, 18:30Locurile de joacă şi parcurile neigienizate sunt principalele focare de infecţie, acuză părinții care nu mai știu cum să-i protejeze pe cei mici.
Ce este enterocolita și care sunt principalele simptome la copii
Enterocolita este o afecțiune provocată de ciuperci, paraziți, viruși sau bacterii, care se dezvoltă la nivelul tractului digestiv. Ea se manifestă atât la copii, cât și la adulți, și este mai des întâlnită în sezonul cald.
Din păcate, enterocolita se manifestă violent și cel mai adesea primele simptome sunt: crampe intestinale, vărsături și diaree.
Pe lângă acestea, se mai pot observa semne precum balonare dureroasă, greață, oboseală, febră, stare generală de rău, dureri musculare, dureri de cap, lipsa poftei de mâncare.
Pe aceeași temăÎn cazul copiiilor, medicii recomandă o vizită la medic dacă febra este foarte mare, există sânge în scaun, dureri de stomac recurente, pierderi bruște de greutate sau iritații.
Este important ca părinții să urmărească îndeaproape starea micului pacient pentru că deshidratarea, care se manifestă prin lipsa lacrimilor, piele uscată, buze uscate este foarte periculoasă.
La fel, simptomele precum vărsături, diaree, lipsa poftei de mâncare și o stare de agitație sunt semne că este nevoie de intervenția unui specialist.
Pe aceeași temăCum se previne enterocolita la copii
Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a preveni îmbolnăvirea celui mic. Cele mai multe cazuri sunt provocate de bacterii, așa că igiena este foarte importantă.
Recomandat este ca micuții să fie spălați cât mai des pe mânuțe, mediul în care stau să fie curat și alimentele pe care le consumă să fie depozitate corect, la temperaturi recomandate.
De asemenea, vesela trebuie dezinfectată, la fel și tacâmurile, mai ales dacă masa se ia într-un loc care nu este considerat sigur.
Pe aceeași temă