Lucrezi de acasă? Studiile arată că poţi fi mai productiv. Cum poţi reuşi să faci asta
Din ce în ce mai multe companii oferă angajaţiilor oportunitatea de a lucra de acasă. Iar în plină criză cauzată de virusul COVID-19 aceasta pare cea mai bună soluţie. Însă, ea ar trebui văzută ca o strategie pe termen lung. Sau cel puţin asta ne spun studiile.
Publicat: Luni, 16 Martie 2020, 16:15 | Actualizat: Luni, 16 Martie 2020, 17:16Potrivit , Airtasker despre stilul lor de muncă, iar mai mult de jumătate au răspuns că lucrează de acasă majoritatea timpului. Studiul a arătat următoarele lucruri:
angajaţii remote aveau în medie 22 de minute de pauză în timpul zilei vs. 18 minute pe care şi le luau cei care lucrau din birou pe de altă parte, dacă angajaţii care lucrau din birou aveau 37 de minute zilnice în care nu lucrau (excluzând pauzele de prânz), cei care lucrau remote erau mult mai productiv, având doar 27 de minute de pauză mai mult decât atât, angajaţii remote lucrau de 1,4 ori mai mult decât ceilalţi în fiecare lună şi aveau 16.8 mai multe zile lucrate în fiecare an
De asemenea, angajaţii remote economiseau anual peste 4,500 de dolari pe transport şi reuşeau să aibă un stil de viaţă sănătos cu minimum 25 de minute în plus pentru activităţile fizice în fiecare săptămână. Mai mult, aveau un stil de viaţă echilibrat – doar 29% dintre ei au declarat că încă se chinuie să obţină acest echilibru.
Un alt studiu care a analizat impactul muncii de acasă a fost realizat de profesorul Nicholas Bloom de la Stanford. Acesta a făcut un experiment în parteneriat cu Crip, cea mai mare agenţie de turism din China, iar rezultatul a fost incredibil. Bloom a împărţit cei 500 de angajaţi ai companiei în două grupuri – unul care a continuat să lucreze la sediul central al firmei şi altul care a lucrat de acasă, într-o zonă special dedicată muncii. Iar experimentul a ţinut minim şase luni. Mai multe despre studiul lui Bloom puteţi găsi în .
Însă, pe scurt, studiul a arătat că productivitatea celor care lucrau de acasă a crescut enorm, în principal pentru că nu mai trebuiau să piardă timpul pe drum şi nu trebuiau să plece mai devreme de la birou. În schimb, puteau să munceastă la program complet şi să nu mai fie distraşi de tot felul de discuţii din birou. Mai mult decât atât, în toată această perioadă:
pauzele luate de angajaţi au fost mai scurte nu au mai avut atât de multe zile libere iar compania a salvat aproape 2,000 de dolari pentru fiecare angajat căruia nu a mai fost nevoie să i se închirieze un birou
Asta ca să nu mai vorbim despre cum au protejat planeta prin reducerea emisiilor de carbon. Pe de altă parte, oricât de entuziasmaţi au fost angajaţii din al doilea grup de această decizie a companiei, după un timp mai mult de jumătate dintre ei au declarat că ar prefera un tip de muncă hibrid: să lucreze numai de acasă nu a fost cea mai bună variantă pentru că angajaţii s-au simţit izolaţi.
Cu alte cuvinte, să lucrezi de acasă eficient şi productiv se învaţă în timp. Fără doar şi poate aceasta presupune autocunoaştere şi disciplină. Dar îţi oferă libertate şi flexibilitate şi te ajută să-ţi foloseşti la maximum resursele de timp, energie şi inspiraţie pentru a atinge un echilibru între viaţa personală şi cea profesională.
Pentru mai multe informaţii despre ce trebuie să ai în vedere atunci cănd lucrezi de acasă, intră pe .
Sursa : news.ro