Nu multe persoane știu cât de importantă este grupa sanguină pentru evoluția lor. Specialiștii susțin că aceasta ar trebui să fie prioritară în adoptarea unui anumit stil de viață.
Consumul de alcool este și mai periculos dacă ai această grupă ce sânge. La ce riscuri te supui
Un psiholog din Statele Unite ale Americii a analizat în detaliu datele de la pacienții tratați de alcoolism, din America și Japoia.
Potrivit unei surse, aproximativ 50% dintre pacienți aveau grupa de sânge A2. Astfel că, mai mulți oameni de științe susțin că persoanele care au a doua grupă de sânge se disting de toate celelalte în ceea ce privește glandele suprarenale. Organismul acestora nu ar avea suficientă glucoză și ar compensa lipsa alcoolului.
Totodată, experții consideră că purtătorii grupei de sânge 0 ar trebui să reducă sau chiar să elimine din dietă alcoolul. Consumul acestora le-ar produce afecțiuni gastrointestinale.
Nici purtătorii celei de-a treia grupă de sânge, B, nu sunt scutiți de probleme în urma consumului de alcool. Aceștia ar risca boli hepatice sau cardiace.
Potrivit experiților, purtătorii celei de-a patra grupă, AB, sunt cei mai rezistenți la efectul alcoolului asupra organismului. Cu toate acestea, ei sunt predispuși la demență.
Mai exact, conform datelor specialiștilor americani, 82% dintre cei cu grupa de sânge AB se confruntă cu probleme de demență. Tocmai de aceea, ar fi indicat să prevină din timp, fiind foarte atenți la obiceiurile zilnice. Este recomandată evitarea mediilor toxice, precum și o dietă echilibrată. Totodată, este foarte importantă odihna.
„Tulburările grupate sub termenul general <<demență>> sunt cauzate de modificări anormale ale creierului. Aceste schimbări declanșează o scădere a abilităților de gândire, cunoscute și sub numele de abilități cognitive, suficient de sever pentru a afecta viața de zi cu zi și independența pacientului. Ele afectează, de asemenea, comportamentul, sentimentele și relațiile.
Citește și: Compatibilitatea grupelor de sânge. Află ce grupă de sânge îți poate salva viața
Boala Alzheimer reprezintă 60-80% dintre cazurile de demență. Demența vasculară, care apare din cauza sângerării microscopice și a blocării vaselor de sânge din creier, este a doua cea mai frecventă cauză a demenței. Cei care experimentează simultan modificări ale creierului mai multor tipuri de demență au demență mixtă.
Există multe alte afecțiuni care pot provoca simptome de demență, inclusiv unele care sunt reversibile, cum ar fi problemele tiroidiene și deficiențele de vitamine.
Demența este adesea denumită în mod incorect <<senilitate>> sau <<„demență senilă>>, ceea ce reflectă credința larg răspândită, dar incorectă, că declinul psihic grav este o parte normală a îmbătrânirii”, precizează Oana Cuzino, confrom sursei menționate anterior.
Ce avere impresionantă are Călin Georgescu, candidatul aflat pe primul loc la alegerile prezidențiale în primul tur de s... Care sunt veniturile încasate în timpul concediului prenatal. Ce drepturi ai din punct de vedere legal în România...