Mesajul unui judecător pentru elevii care vor să copieze la Bacalaureat 2020: „Dacă vă prindem, nu vă iertăm!”
Ce le transmite un judecător elevilor de clasa a 12-a care se gândesc să încerce să copieze la examenul de Bacalaureat 2020.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 22 Iunie 2020, 09:34 | Actualizat: Luni, 22 Iunie 2020, 11:40Emoţii uriaşe pentru elevii care au absolvit clasa a 12-a. Examenul de Bacalaureat 2020 începe cu prima probă la Limba şi Literatura Română. Este într-adevăr o zi plină cu emoţii, şi asta pentru că va fi un examen diferit faţă de anul trecut.
Judecătorul Cristi Danileț le-a transmis un mesaj inedit, pe Facebook, elevilor care se gândesc să copieze la Bacalaureat 2020. Potrivit acestuia, cine va frauda, va fi pedepsit, iar cine va intra „în viață în mod cinstit”, merită lăudat:
„Săptămâna viitoare au loc examenele de bacalaureat. Unii au învățat, alții nu prea. Cei din urmă se gândesc la tot felul de metode de a frauda. Vin către noi semnale că unii elevi umblă după închiriat echipament electronic cu o cască în care să le fie 'suflate' răspunsurile de către prietenași ce stau afară și caută răspunsurile în cărți.
Eu spun foarte clar: nu riscați! Nici voi, cei aflați în clasele unde dați examen, nici profesorii voștri care ar trebui să vă supravegheze temeinic, nici cei de afară cu care v-ați înțeles să vă sufle. Nu riscați, căci dacă vă prindem nu vă iertăm!
Pentru toți cei care vreți să intrați în viață în mod cinstit, respectul meu și succes!”, a scris Cristi Danileț, pe Facebook.
Subiecte Bacalaureat 2020 Limba Română. Ce a picat pentru elevii de la profilul Real
Bacalaureat 2020. Ce măsuri de prevenire împotriva coronavirusului trebuie să respecte elevii
Încă de la intarea în liceu, elevilor le va fi măsurată temperatura, dacă au mai puţin de 37,3 grade celsius, atunci vor primi măşti de protecţie şi dezinfectant pentru mâini, mai apoi vor putea intra în sala de examen.
Sunt reguli stricte pe care fiecare absolvent de liceu trebuie să le respecte. Intrările, ieşirile şi sensul de deplasare pe coridoare vor fi semnalizate şi dezinfectate frecvent. De asemenea, în şcoli sunt afişate şi mesaje de informare despre normele de igienă menite să prevină infectarea cu noul coronavirus.
Subiecte Bacalaureat 2020 Limba Română. Ce a picat pentru elevii de la profilul Uman
Odată ajunşi în clase, elevii vor găsi în unele şcoli panouri de plastic menite să prevină răspândirea virusului în timpul examenului. Cu toate acestea, elevii nu scapă de obligaţia de a purta masca de protecţie pe tot parcursul probei.
Este primul an în care este prevăzută o a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2020 pentru elevii care nu se pot prezenta la probele scrise dacă au febră sau simptome specifice noului coronavirus. Sesiunea specială va începe pe 6 iulie.
Bacalaureat 2020. Liceenii nu au mai susținut probe orale, ci au fost echivalate nivelurile de competență
În perioada 11-17 iunie, au fost echivalate nivelurilor de competență, la probele de profil. În acest an, liceenii nu au mai susținut probe orale.
Probele scrise se vor desfășura în condiții sanitare speciale și privind distanțarea fizică.
CALENDAR BACALAUREAT 2020:
- 3-10 iunie: înscrierea candidaților
- 11-17 iunie: echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
- 22 iunie: Limba și literatura română – proba E.a) proba scrisă
- 23 iunie: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
- 24 iunie: Proba obligatorie a profilului – proba E. c) – proba scrisă
Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională
Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus
- 25 iunie: Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E.d) – proba scrisă
Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională
Geografie, Filosofie, Logică, Economie, Psihologie sau Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus
- 30 iunie: Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00. Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00-20:00
- 1 iulie: Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00-12:00
- 1-4 iulie: Rezolvarea contestațiilor
- 5 iulie: Afișarea rezultatelor finale.
Sesiunea specială începe din 6 iulie.