Moșii de toamnă, tradiții și superstiții. Ce nu trebuie sub nicio formă să faci astăzi. Aduce mare ghinion
Biserica prăznuiește pe 2 noiembrie sâmbăta morţilor sau, în denumire populară, "Moşii de toamnă", zi în care se face pomenirea morților și se respectă o serie de tradiții și obiceiuri străvechi. În biserici au loc slujbe şi se împart pachete cu mâncare celor săraci. În plus, se aprind lumânări care semnifică atât lumina credinţei, cât şi a faptelor bune ale celui comemorat.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 02 Noiembrie 2019, 09:03 | Actualizat: Sambata, 02 Noiembrie 2019, 09:15Potrivit Sfintei Scripturi, după moarte urmează Judecată particulară, în urmă căreia omul ajunge să se împărtășească fie de fericire, fie de suferință, stări date de modul viețuirii pe pământ (unit cu Dumnezeu sau despărțit de El).
Pe aceeași temăTradiții și obiceiuri Moșii de toamnă - Sâmbăta morților
„Moşii de toamnă” se sărbătoresc în fiecare an în prima sâmbătă din noiembrie. Tradiţia spune că astăzi e bine să fim împăcăţi cu toţi oamenii, să fim îmbrăcăţi curat, iar femeile să aibă capul acoperit.
Ce nu este bine să faci în sâmbătă morților, aduce ghinion
De asemenea, în această zi nu este bine să spălăm haine sau să facem alte munci. Tradiția mai spune că nu este bine să mergi la fântână ori să treci printr-o răscruce de drumuri izolate. Conform tradiției, pe acolo trec duhuri necurate și trebuie să te ferești de ele. Oricine nu ține cont de acest lucru va avea ghinion tot anul.
Nu în ultimul rând, tradiția mai spune că nu este bine să faci vizite pentru a-ți merge bine tot anul.