David Popovici, mărturisiri neașteptate despre tatăl și despre mama lui. Ce detaliu a ieșit la iveală
În cadrul unei scrisori emoționante, David Popovici a oferit mai multe detalii despre el și despre trecutul său. Astfel au ieșit la iveală detalii surprinzătoare despre părinții săi. Iată ce s-a aflat despre tatăl sportivului.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Duminica, 26 Iunie 2022, 11:14 | Actualizat: Duminica, 26 Iunie 2022, 13:36David Popovici a oferit pentru celebra publicație americană Swim Swam un interviu în care și-a făcut o autocaracterizare emoționantă, în care a vorbit despre trecutul său, dar și despre familie și stilul de viață pe care îl duce.
Astfel au ieșit la iveală detalii neașteptate despre ce făcea tatăl sportivului, în dorința de a-l ajuta pe tânăr să devină campion.
Ce a dezvăluit David Popovoci despre tatăl și despre mama sa. Confesiunile sportivului sunt emoționante
În cadrul unei scrisori în care și-a făcut o scurtă biografie, David Popovici a vorbit și despre mama și tatăl său. Nu puțini au fost cei care s-au mirat atunci când au descoperit că au făcut părinții tânărului, în dorința de a-l ajuta să îli realizeze visul de-a deveni un campion mondial.
Pe aceeași temă„Cu apa a fost dragoste la prima vedere. Îmi amintesc fiecare moment al primei mele lecții de înot. Îmi amintesc că m-am simțit instant în locul potrivit – ca un pește. Sunt slab, am brațe lungi și mâini mari. În apă, corpul meu a găsit încredere, lucru care pentru cei de vârsta mea este greu de găsit.
Din acea zi, apa nu a mai fost doar locul în care mă simt bine, ci și fabrica în care îmi construiesc visele și îmi hrănesc pasiunea.
În timpul în care nu înotam mă uitam la legendele înotului. În fiecare dimineață pe care o aveam liberă de la școală fugeam în sufragerie de îndată ce mă trezeam și puneam la televizor cursele de la Beijing din anul 2008: Michael Phelps în toată gloria lui. Îi studiam mișcările și tata „îngheța” imaginea ca să îmi poată arăta greșelile pe care le făceameu în apă, ca să-mi explice că între mine și acel monstru erau „doar” multe ore de antrenament.
M-am uitat la acele filmări până când am ajuns să le învăț pe de rost. Le-am urmărit cel puțin cinci ani la rând, de la 7 până la 12 ani, și dacă ar fi fost DVD-uri în loc de videoclipuri de pe YouTube, aș putea spune că le-am consumat, la propriu. Apoi, începând cu anul următor, diminețile nu au mai fost libere, căci am început să merg la înot de două ori pe zi. Era foarte dificil să mă trezesc devreme – nu înțelegeam de ce trebuia să înot de la ora 5:00 dimineața. Obiceiurile mele alimentare nu au făcut situația deloc mai ușoară. M-am obișnuit să servesc micul dejun cu două ore înainte de înot. Iar antrenamentul la ora 5:00 a însemnat să mă așez la masă la ora 3:00 dimineața. Nu a existat vreo situație în care părinții mei să nu-mi pregătească micul dejun, arătându-mi astfel o dragoste imensă și un respect uriaș pentru visurile mele.
La 13 ani este dificil să vezi dincolo de efortul zilnic, să vezi importanța fiecărei cărămizi ce construiește un viitor solid. La fel ca tehnica mea de înot. Desigur, este în mare parte naturală; instinctul meu este cel care mă determină să înot într-un anumit fel, dar am lucrat mult și continui să o fac împreună cu antrenorul meu.
Ore și ore petrecute pe fiecare detaliu în parte. Adrian și cu mine vorbim foarte mult despre înot, am putea petrece zile întregi discutând despre tehnică și legendele din trecut, fără să ne plictisim vreo secundă. Potrivit multor oameni, felul în care înot are legătură cu stilul lui Ian Thorpe.
Fără îndoială, această tehnică a fost o sursă de inspirație pentru mine. Și 20 de ani mai târziu, sunt liber să înot în acest mod.
Și spun „liber” pentru că el a fost primul care a încercat să regândească stilul liber, într-un fel sau altul. Și-a asumat riscul de-a schimba regulile unui sport în care, la începutul unui nou mileniu, oamenii deja credeau că știu totul despre asta. Bătăi lungi, foarte lungi, și răbdarea de a aștepta ca trupul să termine întreaga fază de alunecare. Este dificil să ai răbdare în timp ce înoți 100 sau 200 de metri, dar apa este cea care o cere, iar noi trebuie să o ascultăm”, a dezvăluit David Popovici în materialul apărut în ediția de primăvară a publicației Swim Swam, în care sportivul român s-a autocaracterizat în detaliu, în cadrul unei scrisori ce a făcut senzație.
Practic, tatăl băiatului avea grijă să îi ofere lui David Popovici nu doar antrenamente, ci și „studii de caz” menite să îl perfecționeze. Părinții acestuia și-au format astfel nu doar programul, ci și preocupările în așa fel încât totul să vină în ajutorul tânărului, în dorința tuturor ca el să ajungă campion mondial. Oameni din întreaga lume au lăudat din plin eforturile depuse de părinții lui David Popovici și i-au dat exemplu.