Antena

Avertizare meteo de ciclon! Cod portocaliu de ploi și furtuni. Ce zone din țară vor fi afectate de ciclonul din acest weekend

Meteorologii au emis un cod portocaliu de furtuni și ploi abundente pentru următoarele zile.

Publicat: Duminica, 29 Septembrie 2024, 08:13 | Actualizat: Duminica, 29 Septembrie 2024, 08:43
Avertizarea meteo emisă de meteorologi este valabilă pentru mai multe zone din țară, unde se așteaptă ploi abundente, furtuni și vijelii din cauza unui ciclon puternic care va lua cu asalt mai multe zone din țară.
Shutterstock

Avertizarea meteo emisă de meteorologi este valabilă pentru mai multe zone din țară, unde se așteaptă ploi abundente, furtuni și vijelii din cauza unui ciclon puternic care va lua cu asalt mai multe zone din țară.

Avertizare de ciclon în mai multe zone din țară

Inclusiv Bucureștiul va fi afectat de vremea extremă. De sâmbătă seara vremea s-a înnorat și s-a răcit considerabil în comparație cu temperaturile de vară de pe timpul zilei. Dacă sâmbătă s-au înregistrat maxime de peste 30 grade Celsius, ca într-o zi de vară, duminică temperaturile au scăzut, maxima zilei fiind de 18 grade, în timp ce minima va atinge 12 grade.

Pe aceeași temă

Astăzi vântul va bate mai tare decât ieri, la rafală înregistrându-se viteze de 70 km/h și se așteaptă precipitații abundente, cu 100% șanse de ploaie.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că ploile abundate de astăzi vor duce la acumulare de cantități mai mari de apă pe mp, de la 50...90 l/mp până la 100 l/mp izolat.

Orașele care vor fi lovite de ciclon astăzi sunt București, Brașov, Bacău, Argeș, Alba, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și Vrancea.

Aproape toată ţara se află, duminică, sub avertizare Cod galben de ploi şi intensificări ale vântului, în timp ce în nordul şi estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Transilvaniei e Cod portocaliu, fiind aşteptate ploi abundente, potrivit news.ro.

Hidrologii avertizează şi ei privind producerea de viituri, fiind emise Coduri galben şi portocaliu pentru mai multe râuri. Autorităţile sunt în alertă, pompierii din judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Vaslui, Vrancea şi Teleorman îşi sporesc tehnica de intervenţie, iar în judeţele aflate sub Cod portocaliu creşte capacitatea operaţională.

Pe aceeași temă

Codul portocaliu pentru ciclon intră în vigoare de duminică, 29 septembrie, ora 08.00 și e valabil până la ora 20.00, iar aversele se vor extinde în cea mai mare parte a ţării şi local în regiunile sudice vor fi însoţite de descărcări electrice.

Izolat, vor fi vijelii şi va cădea grindină. În intervale scurte de timp şi prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 25-40 l/mp şi local de peste 50 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 45-65 km/h, iar în Moldova şi estul Munteniei temporar vor fi şi rafale de peste 70 km/h.

Recomandari A1

Până luni, 30 septembrie, la ora 22.00, instabilitate atmosferică va persista și sunt anunțate în continuare ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

Whatsapp LinkedIn
avertizare meteo ciclon cod portocaliu de ploi și furtuni
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera producției Classified e în AntenaPLAY. Spionaj, secrete și acțiune la cote maxime în noul serial. Vezi acum!
Stirile zilei Primul judeţ care intră sub cod roşu de ploi torenţiale şi evacuează oamenii. Cantităţile de apă vor ajunge până la 100 l/mp
Videoclipul zilei
Citește și
Vremea se schimbă radical în următoarele ore! Urmează vijelii, grindină și averse torențiale....
Alertă ANM! Cod galben și portocaliu pentru luni și marți în multe județe din țară! Cum va fi...
Cod roșu de caniculă în acest weekend! Temperaturile vor atinge valori record pe 22 și 23 iunie 2024....
Alertă ANM! Cod galben de temperaturi ridicate în mai multe județe din țară. Până când este...
Video recomandate
Video
Citește și