Cum arată Gabriel Cotabiță la cinci ani după ce a avut un stop cardio-respirator în urma căruia a stat în comă
Gabriel Cotabiță și trupa Othello, invitați la "Neatza cu Răzvan și Dani", anunță turneul "Redivivus", care va debuta cu un concert online pe 1 noiembrie 2020.
Publicat: Vineri, 23 Octombrie 2020, 15:59 | Actualizat: Vineri, 23 Octombrie 2020, 16:58Gabriel Cotabiță și trupa Othello anunță turneul Redivivus, care va debuta cu un concert online pe 1 noiembrie 2020, de ziua de naștere artistului.
Cântărețul este într-o formă de zile mari și pare că nicio problemă de sănătate nu îi mai pune piedică. Invitat în platoul de la Neatza, Gabriel Cotabiță a vorbit despre viitorul său turneu pe care urmează să-l susțină.
Gabriel Cotabiţă a fost găsit, pe 8 mai 2015, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală. Cântărețul era singur în sală când i s-a făcut rău, el fiind găsit ulterior de un angajat al hotelului, care a sunat la numărul de urgenţă 112.
"Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardiorespirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre leziuni cerebrale greu cuantificabile", a precizat sursa citată de Mediafax la acel moment.
În urma leziunilor, cântărețul a intrat în comă profundă din care a ieșit cu greu. Din fericire, starea de sănătate i-a revenit treptat.
Gabriel Cotabiţă, născut pe 1 noiembrie 1955 la Craiova, a debutat în muzica rock în anul 1975, alături de grupul craiovean Redivivus. Între anii 1979 şi 1980, colaborează şi cu trupa Basorelief, alături de care susţine o serie de concerte pe litoral.
În 1983, trupa Holograf rămâne fără solist vocal şi-l solicită să vină în trupă. Cotabiţă participă la înregistrarea albumului „Holograf 1“, în 1984. În 1986, este contactat de compozitorul Ionel Tudor pentru a-i interpreta o piesă la festivalul de la Mamaia.
Din acest moment, se dedică muzicii uşoare. Între 1988 şi 1996 obţine şapte mari premii la Festivalul de la Mamaia. Trei dintre piesele sale, „Te rog domnişoară, nu pleca!“, „Voice from above“ şi „Raiul e pe Pământ“, obţin distincţia „Şlagărul anului“.
În 2002, devine vocalul trupei VH2, alături de care cunoaşte un important succes comercial. A urmat, în perioada 1967-1969, cursurile Şcolii Populare de Artă din Craiova. Între 1973 şi 1978 a fost student la Institutul de Electrotehnică din Craiova, pe care l-a şi absolvit.