(P) Locuri și activități de neratat, la început de toamnă, în Delta Dunării
Toamna aduce cu ea o atmosferă aparte în Delta Dunării, transformând acest colț de rai într-o destinație de neratat pentru iubitorii de natură. Sunt multe lucruri care merită admirate și trăite în această perioadă în Deltă și care se vor transforma în amintiri de neuitat.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 23 August 2024, 12:58 | Actualizat: Vineri, 23 August 2024, 12:59Dacă vrei să scapi de agitația cotidiană și să te conectezi cu natura într-un mod unic, descoperă Delta Dunării și lasă-te cuprins de magia ei! Află din acest articol care sunt activitățile și obiectivele de care te poți bucura în acest sezon în magnifica Deltă.
Ce poți face în Delta Dunării la început de toamnă
Pe măsură ce zilele devin mai scurte și temperaturile devin mai blânde, Delta Dunării capătă o aură aparte, în lumina tomnatică în care se scaldă peisajele de o frumusețe desprinsă parcă din altă lume. Sunt diverse activități pe care le poți desfășura la începutul toamnei în acest colț de lume plin de splendoare:
Birdwatching
>Delta Dunării găzduiește circa 330 de specii de păsări, dintre care 130 de specii sunt migratoare. Toamna, acest colț de lume devine un adevărat paradis pentru pasionații de birdwatching. Începând cu luna septembrie, păsările încep să se adune în stoluri și se pregătesc pentru migrația spre țările calde. De aceea, este un moment perfect pentru a observa puii de pelican care zboară și pescuiesc alături de părinții lor sau alte specii de păsări care atrag anual fotografi și observatori din întreaga lume.
Plimbări cu barca
O modalitate excelentă de a explora frumusețea Deltei este o plimbare cu barca. În acest mod poți pătrunde cu adevărat în inima sa, vizualizând flora și fauna îndeaproape. Egretele mici și mari, cormoranii, pelicanii, lebedele și alte specii de păsări te vor cuceri cu zborul lor și cu agitația de pe apă. De asemenea, o astfel de excursie, plutind pe apele din Deltă, îți oferă ocazia să admiri și să asculți sunetul amfibienilor: broasca de lac mare, buhaiul de baltă, broasca râioasă brună, brotăcelul de copac. Poți opta pentru astfel de vizite cu barca la o cazare Tulcea, în care beneficiezi de condiții bune de locuit pe perioada dorit, dar și de alte facilități care te vor face să simți adevăratul farmec al zonei.
Explorarea satelor din Deltă
Satele din Deltă sunt încărcate de tradiții. O vizită în sate precum Mila 23, Sfântu Gheorghe sau Crișan reprezintă o ocazie să descoperi modul de viață autentic al locuitorilor Deltei Dunării. Poți participa la activități tradiționale sau poți degusta din bucatele delicioase, pe bază de pește, specifice zonei. Casele rușilor lipoveni au o arhitectură aparte, pe care cu siguranță o vei aprecia, dacă ești o persoană pasionată de tradiții și cultură. O vizită într-un astfel de sat poate fi un bun prilej de a savura un prânz tradițional pescăresc, alcătuit din borș de pește sau pește cu mămăliguță și usturoi, la localnicii autorizați în acest sens.
Răsărituri de poveste și nuferi spectaculoși
După ce trec căldurile sufocante ale verii, nuferii încep să înflorească din nou, aducând un farmec aparte apelor liniștite. În diminețile de toamnă, răsăriturile sunt spectaculoase. Soarele care se ridică deasupra apei crează o atmosferă de basm, completată de sunetele naturii, alcătuind o simfonie încântătoare pentru orice om.
Pescuitul în sezonul de toamnă
Pentru pescari, toamna este sezonul ideal pentru o aventură în Delta Dunării. Atunci când temperaturile încep să scadă, peștii devin mai activi, pregătindu-se pentru iarnă, ceea ce face ca partidele de pescuit să fie mai productive. Fauna piscicolă din Delta Dunării cuprinde peste 130 de specii de pești, majoritatea de ape saline: hamsie, calcan, stavrid, urmate de specii care trăiesc în ape dulci: somn, lin, biban, crap, șalău, știucă, dar și de specii care trăiesc în ambele tipuri de apă, precum: păstruga, morunul, cega, nisetrul și scrumbia.
Observarea faunei terestre
Pe lângă păsările migratoare, pești și amfibieni, Delta adăpostește o varietate de animale sălbatice, care pot fi observate mai ușor toamna, când vegetația începe să se rărească. Acestea trăiesc în zonele mai izolate de uscat și în cele mlăștinoase: vidra, nurca, hermina, câinele enot, vulpea, bizamul, mistrețul, castorul.
În concluzie, toamna în Delta Dunării nu este doar despre o natură fascinantă, ci și despre experiențe diverse, care îți vor îmbogăți cunoștințele și te vor conecta cu acest loc de poveste. În Deltă poți găsi cazări confortabile, pentru un sejur de vis, indiferent că ești un explorator, o persoană care adoră natura sau pur și simplu în căutarea unor locuri inedite în care să petreci timp de calitate alături de familie și de prieteni.