Alexandru Ilincă, 66 de ani, opincar de meserie, a venit la "Chefi la cuțite" să-i uimească pe jurați cu un preparat tradițional românesc.
Alexandru Ilinca, ultimul opincar al Olteniei, deține peste 100 de perechi de opinci, cea mai veche fiind purtată de un țăran vâlcean din zona Horezu, în jurul anului 1870.
Alexandru Ilinca este unul dintre cei mai apreciați melteșugari din România și ultimul opincar al Olteniei!
Alexandru Ilinca, ultimul opincar al Olteniei, este unul dintre cei mai apreciați melteșugari din România. ”De la vârsta de șase ani m-am apucat de confecționat opinci”, a afirmat acesta la Neatza cu Răzvan și Dani.
Pincar din tată-n fiu, Alexandru Ilinca este meșterul care crează opinci la oraș. ”La șase ani am făcut prima opincă”, a dezvăluit acesta.
Alexandru Ilinca, ultimul opincar din Oltenia, se încăpățânează să-și ducă meșteșugul mai departe, iar astăzi a fost invitat de onoare la Neatza cu Răzvan și Dani, unde a vorbit cu drag despre activitatea sa.
Invitat la "Neatza cu Razvan si Dani, Alexandru Ilinca, ultimul opincar al Olteniei, a venit sa promoveze meseria pe cale de dispariție, opincăria.
A treia confruntare pe echipe din sezonul şase al celui mai iubit show culinar a fost una plină de tensiune, iar concurenții ”Chefi la cuțite” au resimțit presiunea tot mai puternic. Tema probei a fost main course, iar ingredientele au fost fructele: mere, ananas și roșii.
Duelul a adus emoții mari pentru concurenții din echipele galbenă și albastră. Chef Sorin Bontea și chef Cătălin Scărlătescu au stat și ei cu sufletele la gură în așteptarea verdictului care aduce eliminare în echipa albastră.