Pentru că sărbătoarea Crăciunului se apropie, fiecare dintre noi ne dorim să punem pe masa îmbelșugată fel și fel de bunătăți care să pună în valoare tradițiile românești, dar și preparate inedite cu care vreți să îi surprindeți pe cei dragi.
Astăzi am pregătit un preparat inedit, care deși cochetează cu preparatele românești, are ceva diferit, doar al lui: ruladă de porc umplută cu varză
INGREDIENTE: cotlet de porc, frunze de dafin, 3 cuișoare, 1 ceapă, varză albă, piper negru, 200 gr ciuperci, ulei de floarea soarelui sau de rapiță
MOD DE PREPARARE:
Tăiati cotletul de porc astfel încât să puteți introduce varza. Presărati cu sare și piper pe ambele părti.
Incălziti o cantitate mică de ulei de rapită în tigaia adancă și presărati ceapă tăiată julien. Adăugați varză tocată mărunt, frunză de dafin și piper. Se toarnă apa și se lasă la fiert pană când varza este moale și apa se evaporă complet. La sfârșit asezonati cu bulion.
Răspândiți varza în interiorul cotletului. Cotletul se pune în tigaie și se prăjește puțin pe toate părțile pentru a căpăta o culoare aurie.Se scoate din tigaie.
Se tăie ceapa în cuburi mici și se pun în uleiul încins în care ați prăjit cotletul. Adăugati ciupercile curătate și tocate și adăugați puțin sos de roșii. Lăsați să dea în fiert, apoi turnați sosul gata preparat într-o tavă, turnat peste rulada creață. Lăsați la cuptor la 190 de grade pentru 30 de eminute. Se poate servi cu orez sau mămăliguță.
Este un preparat delicios pentru care veți primi toate laudele familiei!
Poftă bună și Sărbători delicioase!
Cum să pregătești un desert festiv delicios! Brad de Crăciun cu nutella este prăjitura ideală de savurat cu cei dragi... Masa de Crăciun. Rețetă piftie de cocoș...