Chiftele din amestec de carne și legume preparate la cuptor

Mai sănătoase și mai gustoase, aceste chiftele din amestec de carne și legume, preparate la cuptor și se prepară mai ușor, având în vedere că nu mai ai grija prăjirii lor!

Chiftele din amestec de carne și legume preparate la cuptor

Mai sănătoase și mai gustoase, aceste chiftele din amestec de carne și legume, preparate la cuptor și se prepară mai ușor, având în vedere că nu mai ai grija prăjirii lor!

Foarte bune sunt și în aceste combinații: Spaghete cu chiftele în sos de roșii, sau Chiftele în sos de roșii cu legume și tăiței de casă!


Ingrediente pentru Chiftele din amestec de carne și legume preparate la cuptor

  • 1 kg carne tocată, vită + porc
  • 2 ouă
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe
  • 4 cartofi medii
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1 lingură sare
  • 1/2 linguriță piper
  • puțin cimbru
  • puțin busuioc
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • 150 g pesmet

Mod de preparare Chiftele din amestec de carne și legume preparate la cuptor

Trecem prin mașina de tocat, sau prin robot, ceapa și usturoiul, apoi le adăugăm peste carnea tocată.
Tocăm împreună morcovul și cartofii, apoi îi stoarcem bine de zeamă și îi adăugăm peste carnea tocată.
Adăugăm condimentele, mărarul și pătrunjelul tocate mărunt, cele două ouă și omogenizăm bine totul.
Presărăm pe un platou pesmetul.
Formăm biluțe rotunde cât mingea de ping pong, le trecem prin pesmet și le așezăm în hârtii de copt pentru brioșe, apoi le trecem în tavă.
Dăm tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
Servim chiftelele calde, cu muștar, sau după preferințele fiecăruia.

Ultimele știri