Antena Căutare

Rețetă de Rulouri din aluat fraged umplute cu ciuperci și cașcaval

Din categoria rețetelor de gustări sau aperitive, cu ce mai găsim prin cămară sau frigider, oe simplă și delicioasă Rețetă de Rulouri din aluat fraged umplute cu ciuperci și cașcaval.

Rețetă de Rulouri din aluat fraged umplute cu ciuperci și cașcaval Galerie
Rulouri din aluat fraged umplute cu ciuperci și cașcaval

Rulourile din aluat fraged umplute cu ciuperci și cașcaval, pot fi servite la mic dejun, alături de un iaurt bun, dar și la cină, alături de o salată proaspătă de legume.

Ce ne trebuie pentru Rețetă de Rulouri din aluat fraged umplute cu ciuperci și cașcaval:


  • Pentru aluat fraged:
  • 300 gr făină albă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 125 ml lapte
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • 1/2 linguriță sare
  • Pentru umplutură:
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 1 ceapă
  • 1 cățel usturoi
  • cimbru uscat
  • busuioc
  • oregano
  • 200 gr cașcaval
  • 1 ardei roșu
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 1 ou pentru uns
  • susan negru, pentru decor

Cum preparăm Rețeta de Rulouri din aluat fraged umplute cu ciuperci și cașcaval?

Pentru a pregăti aluat fraged, se cerne făina împreună cu praful de copt și se face un locaș la mijloc și se pun acolo celelalte ingrediente. Se amestecă bine toate ingredientele și se frământă un aluat ușor ferm, care se lasă la odihnit 30 de minute.

Cât timp se odihnește aluatul ne ocupăm de ingredientele pentru umplutură. Se taie ciupercile în felii mici. Se călește ceapa tocată în ulei încins până se pătrunde puțin. Apoi se adaugă usturoiul răzuit și se mai continuă călirea încă un minut sau două. Se adaugă ciupercile și se condimentează cu sare, piper și verdețurile uscate. Se prepară până se evaporă sucul pe care îl lasă și încep să se rumenească ușor. Se ridică de pe foc și se lasă la răcit.

Citește și: Rețeta Rulouri din foietaj cu cașcaval și bacon afumat

Se imparte aluatul în 2 părți care se întind în două foi dreptunghiulare. Peste foi se răzuiește cașcavalul, se presară cuburi de ardei, se întind ciupercile și se rulează.

Se așază rulourile din aluat fraged umplute cu ciuperci și cașcaval în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou și se presară susan negru. Se coc pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Citește și: Rețeta Rulouri din aluat cu cartofi umplute cu șunculiță și ouă fierte

Se lasă la temperat, se feliază și se servesc ca aperitiv.

Rețetă de Rulouri din aluat fraged umplute cu ciuperci și cașcaval

Rulouri din aluat fraged umplute cu ciuperci și cașcaval

Ciorbă țărănească de ștevie cu multe legume și leuștean. Ciorbă de primăvară detoxifiantă... Rețetă de Langoși cu brânză sărată și ceapă verde - Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x