Ardeii iuţi sunt consumaţi în cantităţi mari peste tot în întreaga lume, însă prea puţini dintre cei care îi mănâncă ştiu cât de sănătoşi sunt
Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci ardei iuţi? Ei bine, ardeii iuţi conţin capsaicina, o substanţă care inhiba celulele canceroase şi ţin la distanţă radicalii liberi. Capsaicina este un antioxidant natural care lupta cu bolile cauzate de toxinele acumulate în corp. Un singur ardei iute previne instalarea cancerului cu până la 15%, spun renumiţi cercetători.
Conform unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ţările în care se consuma cea mai mare cantitate de ardei iuţi sau orice alte alimente ce conţin capsaicina, au mai puţin decese din cauza cancerului, atât la bărbaţi cât şi la femei.
Doctorul Timothy Bates vine cu o explicaţie şi mai convingătoare: „Este interesant de observat cum în ţări în care capsaicina este introdusă în diete, precum Mexic sau India, rata mortalităţii cauzată de cancer este mult mai mică decât în ţările în care oamenii nu sunt fanii mâncărurilor picante”.
Potrivit medicului citat, capsaicina are abilitatea de a omorî celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase.
De asemenea, ardeii iuţi sunt recunoscuţi şi pentru capacitatea lor de relaxare a muşchilor reducând durerile locale. În plus, intervin şi asupra vezicii hiperactive, fiind secretul care dă roade în cazurile de incontinenta urinară.
Atenție, români! Nu tot ce zboară pe INTERNET se și MĂNÂNCĂ! Medicii avertizează: riscurile sunt majore!... Obiceiul greșit pe care multe persoane îl au! Dacă ţii la sănătatea ta, NU ai voie să faci asta la duș...