Dacă sunteți în pană de idei în ceea ce privește friptura de sărbători, încercați această rețetă de mușchi file de porc la cuptor, în manta de verdețuri și bacon și pe cei dragi îi veți cuceri!
Ingrediente
- 2 kg mușchi file de porc
- sare
- piper
- crenguțe de cimbru proaspăt
- crenguțe de rozmarin proaspăt
- 3-4 fire de ceapă verde
- 4-5 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 50 ml ulei de măsline
- 300 ml vin demisec
- 300 g felii de bacon afumat
Mod de preparare mușchi file de porc la cuptor, în manta de verdețuri și bacon
Se condimentează carnea cu sare și piper și se trage la tigaie în ulei de măsline, pentru câteva minute, așa încât să prindă o ușoară crustă.
Se transferă carnea într-un vas termorezistent, iar uleiul se stinge cu vin și se mai lasă câteva secunde pe foc.
Peste carnea din vas, se presară ceapa verde tocată mărunt, pătrunjelul tocat, usturoiul strivit, crenguțele de cimbru și cele de rozmarin și se toarnă vinul si uleiul de măsline.
Carnea, cu verdețurile peste ea, se îmbracă în felii de bacon și se dă la cuptor, la 180 de grade, până când este bine pătrunsă.
Se feliază când se temperează și se servește cu garnitura preferată.