- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Nu ratați sezonul dovleceilor fără a testa aceste delicioase Crochete de dovlecei cu brânză și somon afumat!
Sunt foarte bune atât calde, servite cu un delicios Sos de castraveți cu iaurt și usturoi, sau cu un Sos de roșii picant și aromat, cât și reci, sunt bune de luat și la pachet, deci merită preparate.
Ingrediente pentru Crochete de dovlecei cu brânză și somon afumat
- 2 dovlecei medii
- 200 g somon afumat
- 100 g ricotta
- 2 ouă
- 250 g pesmet
- sare
- piper
- 1 ceapă roșie
- 4 căței de usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare Crochete de dovlecei cu brânză și somon afumat
Curățăm dovleceii de coajă și eventual de semințe, dacă au și sunt mari.
Îi dăm pe răzătoare și îi presărăm cu sare.
Nu e nevoie să îi scurgem, e foarte bun și sucul lor, doar că vom adăuga ceva mai mult pesmet.
Cine dorește, îi poate scurge.
Tocăm ceapa mărunt, iar usturoiul îl răzuim.
Trecem somonul prin robot, tocăm și pătrunjelul verde cat mai marunt.
Adăugăm toate ingredientele tocate, peste dovlecei.
Adăugăm și ricotta și ouăle, puțin piper, omogenizăm compoziția, apoi adăugăm treptat pesmetul, până vom obține o compozitie care se poate prelucra.
Nu trebuie sa fie tare, doar sa fie ușor legată.
Restul de pesmet îl presărăm pe un platou și vom tăvăli crochetele de dovlecei prin el, înainte de a le așeza în tavă.
Ne umezim mâinile și formăm crochetele de dovlecei și somon, apoi le tăvălim prin pesmet și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Le dăm la cuptor, la 180 de grade, până când devin aurii și ușor crocante la exterior, cam 35 de minute.
Le servim apoi cu diverse sosuri, sau după preferințe.
Să vă fie de folos!