Rapidă și gustoasă, o supă de vară pe care o poți servi fie caldă, fie rece de la frigider: Supă de roșii cu ardei copți și găluște.
Ingrediente pentru supă de roșii cu ardei copți și găluște
- Pentru supa de roșii:
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 4 ardei capia, copți
- 500 g roșii bine coapte
- 2-3 căței de usturoi
- frunze de busuioc
- piper măcinat
- sare
- ulei de măsline
- patrunjel verde
- 3,5 l apă
- Pentru găluște:
- 2 ouă
- 6 linguri griș
- sare
Mod de preparare supă de roșii cu ardei copți și găluște
Începem prin a curăța și spăla bine legumele.
Roșiile se opăresc în apă clocotită cu puțină sare. apoi se decojesc și se ttrec prin blender, împreună cu ardeii copți și curățați.
Ceapa se toacă solzișori, usturoiul rondele, iar morcovii se dau pe răzătoare și se călesc în ulei până se pătrund bine.
Se adaugă roșiile și ardeii, se amestecă bine pe foc, pentru câteva minute
Se adaugă si frunze proaspete de busuioc, apoi se completează cu apă fierbinte.
Se lasă supa de roșii să fiarbă 30 de minute, apoi se adaugă cu lingura din compoziția de găluște: ouăle amestecate cu un praf de sare și grișul.
Se mai lasă supa să fiarbă până se pătrund găluștele, asezonând-o după gust cu sare și piper.
După stingerea focului, se adaugă pătrunjelul verde, tocat.