Vă place puiul și vreți să vă abateți de la clasicele rețete de fripturi? Nimic mai bun decât acest pui în crustă dulce-picantă, cu garnitură de cartofi și mere caramelizate!
Ingrediente
- 1 pui întreg
- 1 kg cartofi
- 3-4 mere
- 1 lămâie
- crenguțe de rozmarin
- busuioc
- sare
- piper
- 5-6 căței de usturoi
- 1 lingură zahăr brun
- 1 lingură miere
- ulei de măsline
Mod de preparare pui în crustă dulce-picantă, cu garnitură de cartofi și mere caramelizate
Puiul porționat pe jumătate, se unge cu puțin ulei de măsline și se stropește cu suc de lămâie
Se condimentează cu sare și piper și se așază într-o tavă de aragaz unsă cu ulei.
Se așază în tavă și crenguțe de rozmarin și se dă tava la cuptor, la foc iute, până se rumenește bine carnea.
Spre final, se pregătește un amestec din puțină miere, apă, lămâie și mujdei de usturoi.
Se unge puiul și se mai lasă 10 minute, ca sa capete o crustă frumoasă și aromată.
Cartofii se curăță și se taie grosier. Se condimentează cu puțin rozmarin, busuioc și usturoi. Se dau la cuptor, într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline și se lasă să se patrundă bine.
Merele se curăță de cotoare, se taie în felii groase, se condimentează cu putină sare și puțin zahăr brun, apoi se caramelizează puțin, într-o tigaie.
Puiul se servește alături de garnitura caldă de cartofi și mere caramelizate.
Să vă fie de folos!