Dintr-un blat simplu de pandișpan cu nucă pe deasupra, cu aromă de vanilie și gust de copilărie, Prăjitura Semiluna cucerește instant, mai ales prin prin simplitate și aspect.
Ingrediente pentru rețeta de prăjitură Semiluna:
- Pentru o tavă de 23/36 cm:
- 6 ouă, medii
- 150 gr zahăr
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 200 gr făină
- un praf de sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 5 gr praf de copt
- 150 gr nucă măcinată
- 50 gr zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare pentru Rețeta de prăjitură Semiluna
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Spargem ouăle într-un bol, presărăm puțină sare peste ele și adăugăm 150 gr zahăr, apoi le mixăm energic până rezultă o compoziție spumoasă. Adăugăm uleiul și esența de vanilie și omogenizăm compoziția. Încorporăm, treptat, făina împreună cu praful de copt, amestecând ușor cu o spatulă, pentru a obține un aluat aerat.
Tot din categoria rețetelor de colecție, cu gust de copilărie, mai vedeți și:
Tapetăm tava cu hârtie de copt și întindem aluatul pentru Prăjitura Semiluna în ea. Măcinăm nuca și o presărăm deasupra aluatului.
Coacem prăjitura Semiluna pentru 35 de minute la 180 de grade, sau până trece la testul cu scobitoarea.
O lăsăm să se răcească complet în tavă, apoi presărăm peste ea zahăr pudră cu aroma de vanilie. Cu o formă cilindrică, un inel metalic, sau un pahar, decupăm prăjitura în forme de semilună.
O servim cu drag, dar și cu nostalgie și dor de copilărie.
Cum preparăm celebrele Cinnamon Rolls? Rețetă de rulouri cu scorțișoară și glazură albă.... Rețeta celor mai gustoși ficăței de pui cu gogoșari în sos de roșii...