Antena Căutare

Lapte de pasăre cu sos de cafea. Deliciu în farfurie cu iz de copilărie!

Ti-e dor de copilărie și-ale ei deserturi delicioase? Încearcă rețeta Lapte de pasăre cu sos de cafea și dorul ți se va atenua!

Lapte de pasăre cu sos de cafea

Ti-e dor de copilărie și-ale ei deserturi delicioase? Încearcă rețeta Lapte de pasăre cu sos de cafea și dorul ți se va atenua!


Ingrediente pentru rețeta Lapte de pasăre cu sos de cafea

  • 12 ouă
  • 1 l lapte
  • 300 g zahăr
  • 100 g zahăr vanilat
  • 50 g cafea măcinată
  • 200 g zmeură
  • mentă proaspătă pentru decor
Articolul continuă după reclamă

Mod de preparare rețeta Lapte de pasăre cu sos de cafea

Se separă gălbenușurile de albușuri, apoi se bat albușurile spumă și se adaugă 2 linguri de zaăar. Se bat în continuare până se întăresc bine.

Se fierbe apa în clocot, apoi se ia din compoziția de bezea cu lingura și se pune în apă. Se țin găluștele câte 1 minut pe fiecare parte și se scot cu spumiera într-un vas.

Prepararea sosului de vanilie

Se pune laptele la fiert, iar între timp se bat gălbenușurile cu zahăr vanilat. Dupa ce laptele ajunge la punctul de fierbere, se încorporează gălbenușurile bătute cu zahărul vanilat. Se fierbe sosul de vanilie până se îngroașă.

Prepararea sosului de cafea

Se ia jumatate din sosul de vanilie și se adaugă 4 lingurițe de cafea. Apoi sosul obținut se trece prin sită.

Se pune pe farfurie sosul de vanilie, se adaugă găluștele de bezea și se toarnă sosul de cafea deasupra.

Rețeta Glass Noodles cu creveți și sos delicios de usturoi cu legume... Fasole cu ciolan afumat. Un preparat tradițional, de nerefuzat!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x