Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Lapte de pasăre cu sos de cafea. Deliciu în farfurie cu iz de copilărie!

 

Ti-e dor de copilărie și-ale ei deserturi delicioase? Încearcă rețeta Lapte de pasăre cu sos de cafea și dorul ți se va atenua!


Ingrediente pentru rețeta Lapte de pasăre cu sos de cafea

  • 12 ouă
  • 1 l  lapte
  • 300 g zahăr
  • 100 g zahăr vanilat
  • 50 g cafea măcinată
  •  200 g zmeură
  • mentă proaspătă pentru decor

Mod de preparare rețeta  Lapte de pasăre cu sos de cafea

Se separă gălbenușurile de albușuri, apoi se bat albușurile spumă și se adaugă 2 linguri de zaăar. Se bat în continuare până se întăresc bine.

Se fierbe apa în clocot, apoi se ia din compoziția de bezea cu lingura și se pune în apă. Se țin găluștele câte 1 minut pe fiecare parte și se scot cu spumiera într-un vas.

Prepararea sosului de vanilie

 Se pune laptele la fiert, iar între timp se bat gălbenușurile cu zahăr vanilat. Dupa ce laptele ajunge la punctul de fierbere, se încorporează gălbenușurile bătute cu zahărul vanilat. Se fierbe sosul de vanilie până se îngroașă.

Prepararea sosului de cafea

Se ia jumatate din sosul de vanilie și se adaugă 4 lingurițe de cafea. Apoi sosul obținut se trece prin sită.

Se pune pe farfurie sosul de vanilie, se adaugă găluștele de bezea și se toarnă sosul de cafea deasupra.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE