Antena Căutare

Funkie Choux. O rețetă deosebită de choux, ce va cuceri orice gurmand.

O explozie de gusturi și culori, într-un desert complex și aspectuos, cu care poți cuceri orice pofticios: Funkie Choux.

Funkie Chou

O explozie de gusturi și culori, într-un desert complex și aspectuos, cu care poți cuceri orice pofticios: Funkie Choux.

Ingrediente pentru rețeta Funkie Choux


  • 250 g piure de căpșuni (congelat)
  • 25g + 3g zahăr
  • 10 g amidon
  • 25 g gălbenuș de ou
  • 50 g frișcă bătută
  • 150g ananas cuburi
  • 1 lămâie
  • 12 g glucoza
  • 20g piure ananas
  • 2 g pectina
  • 1 baton de vanilie
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 400 g mascarpone
  • 0,5 g pudră de vanilie
  • 40 g zahăr pudră
  • 4 lime
  • 50g +50g unt cu 82% grăsime
  • 75 g zahăr brun
  • 75 g făină
  • 130 g ouă
  • 165 ml lapte
  • 2 g sare
  • colorant roșu
Articolul continuă după reclamă

Mod de preparare pentru rețeta Funkie Choux

Prepararea confitului de ananas

Se fierbe zahărul cu glucoza, piureul de ananas, pectina și batonul de vanilie până la temperatura de 108 grade Celsius.

Se adaugă ananasul tăiat cubulețe.

Se fierbe timp de ½ minut.

Se lasă la răcit și apoi se adaugă zeamă de lămâie.

Se acoperă cu folie alimentară, la contact și se păstrează la frigider.

Prepararea cremei de căpșuni

Se fierbe piureul de căpșuni.

Într-un bol amestecăm zahărul tos, amidonul și gălbenușul.

Se toarnă piureul fierbinte, în fir subțire, peste amestecul de gălbenuș, amestecând continuu cu telul.

Se pune înapoi pe foc și se mai fierbe ⅔ minut.

După răcire se adaugă frișcă bătută.

Se acoperă cu folie la contact și se păstrează la rece.

Pate a Choux

Se fierbe laptele împreună cu sarea, zahărul tos și untul tăiat cubulețe.

Se adaugă făină în bloc (toată odată) și se amestecă energic cu ajutorul unei spatule de lemn. Se fierbe amestecul obținut timp de 1-2 min.

Se transferă aluatul în cuva mixerului cu paleta atașată, răcim compoziția.

Adăugăm oul treptat, omogenizand foarte bine.

Se toarnă compoziția într-un posh cu dui rotund. Se toarnă în forme mici rotunde, peste care se adaugă craquelinul.

Se coace la 175 grade Celsius pt 22-25min.

Vedeți și Rețeta Choux a la creme cu căpșuni!

Craquelin roșu

Untul, zahărul brun și făina, se amestecă toate până capătă consistență.

Se întinde un aluat între 2 hârtii de copt.

Se decupează cerculețe și se dă la congelator.

Se folosesc peste pate a choux înainte de coacere.

Mousse de mascarpone

În bolul mixerului se adaugă frișcă lichidă, mascarpone, zahăr pudră, vanilia și coajă de lime.

Se spumează deasupra pate a choux, după umplere.

Minunatele Funkie Choux se servesc reci, de la frigider!

Vedeți și Rețeta Eclere cu cremă de mascarpone și sos caramel!

Rețetă de clătite în două culori. Mai gustoase și mai aspectuase.... Rețeta Piept de rață cu piure de castane și sos de coacăze...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x