Antena Căutare

Găluște austriece din cartofi, umplute cu jumări și garnitură de salată orientală

Ingrediente

  • 4 kg cartofi
  • 5 ouă
  • 1 kg făină
  • 1 l ulei
  • sare
  • piper
  • oțet
  • zahăr
  • muștar
  • 250 g smântână
  • 250 g jumări de porc
  • 500 g șuncă afumată
  • frunze de pătrunjel
  • 5 fire ceapă verde
  • 5 fire usturoi verde
  • 2 buc. sfeclă roșie, murată
  • 1,5 kg castraveți proaspeți
  • 1 căpățână usturoi
  • 200 g pesmet
  • 50 g unt
  • 250 g pastă de jumări

Mod de preparare

Se fierb cartofii, se decojesc și se dau pe răzătoare.

Se frământă un aluat din cartofi, ouă, faină, sare și piper și se modelează găluște rotunde care se umplu cu jumări de porc tăiate mărunt și amestecate cu suncă afumată, de asemeni, maruntită, frunze pătrunjel și frunze de usturoi, sare și piper.

Se dau la congelator 10 minute, apoi se fierb la foc mic pentru 3 minute.

Se sot, se scurg și se tăvălesc prin pesmet rumenit în unt.

Se pregătește o salată orientală specific austriacă din cartofi fierți, ceapă verde, amestecate cu un sos din gălbenuș de ou, muștar, sare, piper, oțet și zahăr, după gust.

Se montează în formă de floare, cu petale din sfeclă roșie și salată orientală, în mijloc se pune gălușca umplută, iar tulpina și frunzele se fac din salată de castraveți cruzi, răzuiți, amestecați cu usturoi răzuit, sare și oțet.

Saramură de păstrăv cu legume la grill, mămăligă, sos de usturoi cu ardei și roșii coapte... Cod cu năut, broccoli și sos de beurre blanc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x