Să profităm de gustul și aroma dovleacului, dar și de numeroasele beneficii aduse organismului și să-l conservăm pentru mai târziu într-un delicios și frumos colorat Gem de dovleac, perfect pentru mic dejunuri sau pentru diverse deserturi!
Iată ce putem face cu gemul de dovleac, în afară de a-l savura la mic dejun: Prăjitură cu mousse de dovleac, Tartă cu dovleac și nucă, sau un simplu Ștrudel cu dovleac.
Ingrediente pentru Gem de dovleac
- 2 kg dovleac, curățat
- 250 ml apă
- 500 g zahăr
- 2 batoane de scorțișoară
- zeama de la 2 lămâi
Mod de preparare Gem de dovleac
Se fierbe apa cu zahărul și batoanele de scorțișoară amestecând constant, până la dizolvarea zahărului.
Se adaugă dovleacul curățat, dat pe răzătoare și stropit cu zeama de lămâie.
Se amestecă 2-3 minute pe foc, apoi se transferă vasul la cuptor, nu nainte de a scoate batoanele de scorțișoară.
Gemul de dovleac plăcintar se mai prepară la cuptor pentru 30 de minute, apoi se transferă fierbinte în borcanele sterilizate.
Se înfiletează capacele și se lasă borcanele în cuptorul cald, cu focul stins, până când se vor răci.