Prăjitura cu mousse de dovleac și blat din fulgi de porumb cu miere, este genul de prăjitură care odată terminată se va cere repetată.
Din categoria preparatelor cu dovleac puteți încerca și delicioasa Dulceață de dovleac plăcintar, sau o simplă, dar foarte gustoasă și aromată Plăcintă cu dovleac.
Ingrediente pentru Prăjitura cu mousse de dovleac și blat din fulgi de porumb cu miere
- Pentru stratul crocant:
- 300 g fulgi de porumb cu miere
- 125 g unt
- un praf sare
- Pentru mousse de dovleac:
- 500 g dovleac copt
- 250 g frișcă bătută.250 g mascarpone
- 125 g zahăr pudră
- ciocolată și fulgi de porumb, pentru decor
Mod de preparare Prăjitura cu mousse de dovleac și blat din fulgi de porumb cu miere
Pentru stratul crocant, se trec fulgii de porumb cu miere prin robot, apoi se amestecă cu untul topit și un praf de sare.
Compoziția rezultată se întinde la baza unei forme rotunde de 24 cm și se dă la rece.
Între timp, se prepară mousse-ul de dovleac copt.
Dovleacul copt, răcit, se transformă în piure cu ajutorul blenderului.
Se amestecă cu zahărul pudră, apoi cu frișca și cu mascarponele.
Compoziția rezultată se întinde peste stratul din fulgi de porumb cu miere și din nou se dă forma la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Se decorează cu frișcă, ciocolată rasă sau ruptă și fulgi de porumb cu miere.
Este pur și simplu delicioasă prăjitura cu mousse de dovleac și blat din fulgi de porumb cu miere.
Dacă se dorește o cremă mai fermă, se pot adăuga 5 -10 g gelatină.