Ne bucurăm din plin de multitudinea fructelor de pe tarabele din piață, consumându-le fie în starea lor naturală, fie transformându-le în sucuri, dar și în diverse prăjituri.
Iată cum preparăm una dintre cele mai delicioase prăjituri cu fructe de vară - Prăjitura Fantezie de vară.
Ce ne trebuie pentru rețeta Prăjiturii Fantezie de vară.
- Pentru blatul de pandișpan:
- 9 ouă
- 9 linguri zahăr
- 9 linguri unt topit
- 7 linguri făină
- 2 linguri cacao
- coaja rasă de la 2 lămâi
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1 kg caise
- Pentru cremă și decor:
- 800 gr frișcă
- 1 kg zmeură
- 6 ouă
- 300 ml lapte
- 15 gr gelatina
- 200 g zahar pudra
- un praf sare
- Pentru glazura de ciocolată:
- 200 gr ciocolată
- 200 ml frișcă lichidă
Modul de preparare al rețetei de Prăjitură Fantezie
Pentru prepararea blatului de pandișpan, se începe prin a separa albușurile de gălbenușuri.
Se mixează albușurile spumă presărate cu sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea fermă.
Se adaugă gălbenușurile amestecate cu untul topit și temperat și coaja de lămâie, apoi se încorporează, treptat, 5 linguri de făină amestecate cu praful de copt si se omogenizează bine compoziția.
Se împarte compoziția în două.
Într-o parte se adaugă cacaua, iar în cealaltă restul de făină.
Se tapetează o tavă de 24/36 cm cu hârtie de copt și se întinde compoziția albă, apoi se marmorează din loc în loc cu compoziția maro.
Deasupra se așază jumătăți de caise cu deschizătura în sus.
Se coace blatul de pandișpan pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Pentru cremă, se fierb pe baie de aburi, ouăle amestecate cu zahărul, laptele și un praf de sare, până se îngroașă bine, apoi se adaugă gelatina hidratată și topită.
Se lasă la răcit și se amestecă cu o parte din frișa bătută și multă zmeură.
Se întinde peste blatul de pandișpan cu caise și se dă la rece pentru o oră.
Pentru glazura de ciocolată, se încălzește frișca lichidă și se topește ciocolata în ea.
Se scoate prăjitura de la rece, se porționează și se glazurează fiecare porție cu ciocolată, apoi se decorează cu zmeură.