Antena Căutare

Mâncare de conopidă cu pui

Condimentam aripioarele si pieptul de pui cu sare si piper si le preparam la gratar, apoi le tragem la tigaie in grasime de gasca, daca avem, daca nu, in ulei de masline, dupa care le scoatem in alt vas.

Ingrediente

  • 600 gr aripioare de pui
  • 400 gr pulpe de pui dezosate
  • 2-3 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 cutii rosii decojite
  • sare
  • piper
  • 1-2 legaturi de patrunjel verde
  • 2 buc. ardei rosu
  • 800 gr conopida,
  • ulei masline
  • ardei iute
  • untura de gasca(optional)
  • o capatana usturoi
  • Garnitura: Cartofi cu branza de oaie
  • 1 kg cartofi
  • 300 gr branza de oaie
  • 2 oua
  • 4-5 linguri de smantana,
  • 200 gr cascaval
  • 30-40 gr unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Condimentam aripioarele si pieptul de pui cu sare si piper si le preparam la gratar, apoi le tragem la tigaie in grasime de gasca, daca avem, daca nu, in ulei de masline, dupa care le scoatem in alt vas.

Desfacem conopida in buchetele pe care le fierbem pentru 5-6 minute in apa clocotita cu sare, apoi le punem intr-o sita la scurs.

Curatam ceapa si morcovii, le tocam in cubulete si le calim usor in putin ulei de masline in care am preparat carnea de pui, adaugand si cativa stropi din apa in care a fiert conopida.

Cand legumele sunt usor patrunse, adaugam rosiile pasate si 500 ml din apa in care a fiert conopida si lasam sosul sa fiarba pana se intensifica usor gustul rosiilor.

Tocam ardeii rosii in cuburi si ii adaugam in sos, apoi, peste cateva minute, adaugam carnea de pui si conopida si mai lasam mancarea pe foc 10-15 minute, timp in care o asezonam cu cativa catei de usturoi, sare, piper, dar si cateva rondele de ardei iute.

Dupa stingerea focului, lasam mancarea sa se tempereze 2-3 minute si adaugam patrunjel verde tocat marunt.

Pentru garnitura de cartofi cu branza de oaie, curatam cartofii, ii taiem in sferturi si ii punem la fiert in apa clocotita cu sare, dar nu ii fierbem definitiv, ci doar sa se patrunda usor.

Scurgem cartofii, ii lasam sa se tempereze usor, apoi ii asezonam cu piper si ii amestecam cu patrunjel verde tocat si branza taiata in cuburi.

Ii asezam in formele de copt unse cu unt, iar deasupra lor adaugam ouale batute cu un praf de sare si amestecate cu smantana.

Dam formele la cuptor pana cand se gratineaza frumos deasupra.

Cod cu portocale și piure de mazăre cu mentă... Supă de varză acră cu afumătură și sos de smântână...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Citește și
Ultimele știri
x