Antena Căutare

Minipizza din vinete. Rețeta savuroasă și rapidă la cuptor

Iubim rețetele de pizza bogate și cu aluat crocant, dar pentru că este vară și cald afară, iar piața abundă de legume proaspete, să ne abatem puțin de la rețetele clasice și să preparăm Minipizza din vinete. Rețeta savuroasă și rapidă la cuptor.

Minipizza din vinete. Rețeta savuroasă și rapidă la cuptor Galerie
Minipizza din vinete

Sunt simple, rapide și ușor de preparat, aceste pizzete de vinete, doar cu roșii și mozzarella, perfecte pentru a-ți potoli foamea, la cină, sau printre mese!

Dar se pot adăuga și câteva rondele de cârnăciori, sau felii subțiri de bacon, după cum poftește fiecare.

Vinetele se pot felia rondele, sau transversal, important este să fie presărate cu sare și lăsate la odihnit câteva minute, pentru a nu ieși amare.

Minipizza din vinete. Rețeta savuroasă și rapidă la cuptor

Minipizza din vinete

Minipizza din vinete. Rețeta savuroasă și rapidă la cuptor - Ingrediente:

  • 1-2 vinete
  • 5-6 roșii cherry
  • 1-2 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • sare și piper
  • oregano
  • frunze de busuioc
  • 50 gr parmezan
  • 100 gr mozzarella rasă, sau alte brânzeturi

Minipizza din vinete. Rețeta savuroasă și rapidă la cuptor - Preparare

Vinetele se spală bine, se tamponează cu prosoapte de hârtie și se taie în rondele de 6-8 mm grosime, sau în felii longitudinale.

Se presară sare peste feliile de vinete și se lasă așa 4-5 minute, pentru a a elimina sucul amar.

Citește și: Legumele vedetă ale verii - Vinetele. Rețete cu vinete, proprietăți

După acest interval, se tamponează cu prosoape de hârtie absorbante. Se ung cu puțin ulei și se așază într-o tavă. Se presară parmezan peste ele.

Roșiile se taie în rondele și se amestecă cu puțin ulei de măsline, usturoi răzuit, oregano uscat și multe frunze de busuioc. Se presară peste rondelele de vinete și se rade mozzarella deasupra.

Citește și: Tartă cu vinete și roșii. Rețetă de gustare simplă, cu vinete și roșii

Se dă tava cu minipizza din vinete la cuptor pentru 8-10 minute, la 200 de grade, sau până când mozzarella începe să se topească și să le gratineze frumos.

Se servește minipizza din vinete atât caldă cât și rece, poate fi luată și la pachet.

Spor și poftă bună!

Sirop de coacăze negre. Rețeta elixir pentru sănătate a lui Sebastian Kneipp... Oreo cheesecake cu ciocolată și zmeură...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x