Antena Căutare

Mușchi de vită wellington cu piure de țelină și sos de piper verde

Ingrediente

  • 500 g muschi de vită (partea din mijloc)
  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe roșii
  • 4 căței de usturoi
  • 6-8 felii de Prosciutto
  • 400 g aluat de foietaj
  • cimbru
  • Sare
  • Piper
  • Muștar Dijon
  • sos de piper verde
  • 100 ml smântână lichidă
  • 50ml vin sec
  • 10ml coniac
  • 1 lingură de boabe de muștar
  • pătrunjel
  • Piure de țelina:
  • 2- 3 l apă / lapte
  • 1 linguriță sare grunjoasă
  • 1 radacină de țelină medie(cca 1 kg)
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți
  • 3 linguri ulei sare
  • piper, proaspăt măcinat, după gust
  • 1 /2 legătură mărar verde, tocat mărunt(opțional)
  • 1/2 legătură ceapă verde, tăiată rondele
  • 2 cartofi fierți
  • Opțional - puțin chilli, pentru servit

Mod de preparare

Ceapa şi usturoiul, spălate şi curăţate, se toacă mărunt din cuţit sau cu ajutorul robotului de bucătărie.

Se adaugă cimbru, după gust.

Se încinge o tigaie în care se adaugă un cubuleţ de unt şi aproximativ 2 linguriţe de ulei de măsline.

Se călesc ceciupercile plus ceapa şi usturoiul, la foc mediu, până se evaporă aproape tot lichidul. Se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se lasă la răcit.

Muşchiul de vită se unge cu ulei de măsline şi se asezonează cu sare şi piper.

Se rumenește la foc mare, pe toate părţile şi se lasă la răcit.

Când este ușor temperat, se unge peste tot cu muştarul Dijon.

Pe o folie alimentară se aranjează feliile de prosciutto, una lângă alta.

Peste prosciutto se întinde uniform un strat de ciuperci cu ceapă şi usturoi.

Se aşază muşchiul şi se rulează în mantaua de prosciutto, apoi se împătureşte în folie şi le lasă la frigider minim 10 minute.

Se îmbracă în aluat de foietaj, se aşază antr-o tavă tapetata cu hârtie de copt şi se unge cu ou bătut.

Se da apoi la cuptor, la 220 grade, până se rumeneşte frumos.

Se prepară un sos de piper verde cu boabe de muştar, smântână, vin şi coniac, prin metoda reducţiei, pe foc, apoi se adaugă pătrunjel verde, tocat.

Pentru piureul de ţelină, se curăță ţelină, se toacă în cuburi şi se trage la tigaie în ulei cu usturoiul zdrobit, apoi se adaugă apă sau lapte şi se fierbe bine, după care se trece prin blender potrivindu-se gustul cu sare şi piper.

Se servesc toate aceste preparate decorate cu ceapă verde, pătrunjel şi praf de chili.

Supă cremă de țelină cu gorgonzola și nuci caramelizate... Prăjitura de ciocolată cu sos de zmeură și piper roșu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x